Het afgelopen jaar hebben we ervaren wat het thema ‘veerkracht’ betekent voor ons allemaal. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan veranderende omstandigheden, stress en tegenslag en daar misschien zelfs sterker uit te komen. Het gaat niet enkel over ‘terugveren’ naar de oorspronkelijke positie, maar ook om doorgroeivermogen.

Terugkijkend op een bewogen jaar, is Mensium zeker doorgegroeid. Virtueel schouder aan schouder zijn wij, onder druk van de veranderende omstandigheden, ons aanbod aan opleidingen versneld gaan omzetten naar een online vorm. We hebben daarbij vormen gevonden waarmee we de gewenste impact kunnen bereiken. Met plezier en vertrouwen zijn we nu volop trainingen en delen van leergangen online gaan verzorgen. Trots ben ik op mijn collega’s met wie we samen deze grote groei door heb gemaakt. Dat we nu op dit punt staan in onze ontwikkeling had ik ruim een jaar geleden niet durven dromen.

Mijn zorg

Naast het trotse gevoel heb ik ook mijn zorgen. In het thuiswerken hebben velen inmiddels een draai gevonden. Menig verbouwde zolderkamer heb ik zien passeren op mijn scherm. Mooi om te zien hoe creatief en wendbaar we uiteindelijk blijken te zijn. Toch maak ik me ook zorgen. Juist door de fysieke en mentale afstand die er lijkt te zijn tussen thuiswerkende medewerkers en thuiswerkende leidinggevenden zie ik een vorm van achterstallig onderhoud ontstaan. Was het op kantoor al moeilijk om voldoende persoonlijk contact te hebben met je medewerkers, van achter je scherm thuis is het er niet makkelijker op geworden. Daar komt bij dat veel leidinggevenden het in deze situatie ook lastig vinden om door te pakken en echt lastige (persoonlijke) situaties te slechten. Hierover schreef ik onlangs een column ‘Corona is geen excuus voor stilstand’.

Mijn hoop

Iedereen heeft recht op een gezonde dosis werkgeluk. Iets waar wij bij Mensium voor staan. Daarom hoop ik dat jij als leidinggevende, HR-adviseur of ‘gewoon’ als collega tijd en ruimte vindt voor ‘het goede gesprek’ met de ander. En als het even kan, probeer een manier te vinden om elkaar ook echt persoonlijk te treffen. Zelf maak ik met mijn medewerkers een gezellige een-op-een wandeling. Uiteraard op veilige afstand. Een mooie kans om samen terug en vooruit te blikken. Tijdens zo’n wandeling ontstaat vanzelf ruimte voor de toevallige inbreng die op dat moment nodig is. Iets wat achter een scherm toch minder snel ontstaat.

Mijn wens

Ik wens jullie allen, binnen de mogelijkheden die er zijn, hele goede feestdagen en een gezond en succesvol 2021 toe. Een jaar waarin Mensium inzet op het oogsten van hetgeen we in 2020 gezaaid en gemaakt hebben. Met een laatste onafhankelijke klanttevredenheidsmeting waarin we een 8,1 scoren, willen we heel graag ook in 2021 weer het verschil maken voor jou, je organisatie en je medewerkers.

Marc Oonk