Persoonlijke begeleiding

Reflectie en feedback zijn een katalysator voor persoonlijke ontwikkeling. In welke fase van je leven of carrière je ook zit. Jouw ontwikkelingsvraag is het uitgangspunt voor alle vormen van persoonlijke begeleiding bij Mensium. Of je nu doelgerichter, krachtiger of effectiever wilt zijn in wat je doet. Samen werken we toe naar een wenselijke en vooral duurzame verandering.

Effectief gedrag

Met persoonlijke begeleiding ben je je bewuster van je gedrag, krijg je meer zelfvertrouwen en ben je in staat om je eigen mogelijkheden te verkennen, te ontwikkelen en toe te passen. Je gaat merken dat je in totaliteit krachtiger en slagvaardiger overkomt.

Authenticiteit en autonomie

Persoonlijke begeleiding is erop gericht jou te stimuleren tot authenticiteit en autonomie. Zelfinzicht, zelfreflectie en verbinding met je eigen kwaliteiten en talenten neemt zichtbaar toe voor jouw omgeving. Zelf ga je meer eigen verantwoordelijkheid en keuzevrijheid ervaren. Dit leidt uiteindelijk weer tot toename van vitaliteit en evenwicht, wat jouw functioneren alleen maar ten goede komt. Mensium verzorgt in haar dienstverlening diverse programma’s die jou hierbij ondersteunen. 

Aanpak en verwachtingen

Elk traject start met een intake, waarbij je jouw vragen onderzoekt. In deze fase spreken we over en weer de verwachtingen uit en stellen we de eerste doelen. Dit vertalen we in een beknopt begeleidingsplan, waarin we de uitgangssituatie, doelstelling van het traject en de aanpak weergeven. Dit plan kunnen we desgewenst vaststellen in een driegesprek met je directe leidinggevende of de opdrachtgever. Tijdens het traject werken we niet alleen met gesprekken maar ook met gerichte opdrachten voor een goede verankering in de dagelijkse praktijk. Het traject sluiten we af met een evaluatieverslag.

We onderscheiden vier vormen van persoonlijke begeleiding

 • Personal coaching
  Alle coaching is persoonlijk. Maar bij personal coaching is er sprake van een verdere verdieping. Bij personal coaching gaan we uit van jouw talenten. Talenten beschouwen wij als verborgen schatten. Die met de juiste voedingsbodem ontwikkelen tot een rijkdom aan competenties. Iedereen heeft potentie in zich om verder te ontwikkelen. Hoe oud en ervaren of hoe jong en onervaren je ook bent. Talentmanagement noemen we dat. We kijken naar wat jou drijft hoe dit vertaalt naar belemmerende en benutbare mogelijkheden. Door personal coaching van Mensium kom je erachter wat jouw kwaliteiten en mogelijkheden zijn en hoe je die benut. 

 • Fundamentele coaching
  Fundamentele coaching is een vorm van coaching met een holistische benadering. Dit betekent dat we niet alleen ingaan op je werk, maar ook je privésituatie. We bespreken niet alleen mentale kwesties, maar ook fysieke. We zullen daarbij niet alleen naar jou kijken, maar ook naar je omgeving. Bij fundamentele coaching gaat het om een complete aanpak. Over jouw balans in het leven. Samen met jou (en jouw werkgever) gaan we aan de slag om de volgende stap te maken in jouw persoonlijke ontwikkeling.

 • Leiderschapscoaching
  Iedereen heeft zijn eigen stijl van leidinggeven. Vaak ingegeven door de omgeving en de werkvloer. Met leiderschapscoaching analyseren we jouw stijl van leidinggeven en onderzoeken we waar jouw kwaliteiten liggen. Op basis daarvan gaan we aan de slag met jouw manier van leidinggeven en zetten we stappen in effectiviteit, communicatie en verbinding met medewerkers. 

 • Veerkrachtcoaching
  Tegenslagen komen er altijd op je pad, helaas. Zij zorgen voor stress en druk en daarmee voor spanningsklachten. Hoe je hiermee kunt omgaan, dat kun je leren. Stress ontstaat als er meer van je gevraagd wordt dan dat denkt dat je aan kunt. Bij veerkrachtcoaching is er aandacht om met meer focus en energie aan de slag te gaan. Je herwint je energie en voelt je mentaal weer vitaler. 

Waarom persoonlijke coaching via Mensium?

 • Benutten van drijfveren en talenten 

 • Meer (werk)geluk ervaren 

 • Regie over werk en privé 

 • Meer vertrouwen in eigen kwaliteiten

Veelgestelde vragen

Dat is mogelijk, maar hoeft niet. Dit bepaal je samen met je werkgever.

Jazeker, elk traject is op maat gemaakt en sluit aan bij de persoonlijke voorkeuren en doelen. Deze combineren we met onze jarenlange ervaring.

Omdat het traject maatwerk is, zijn de kosten ook maatwerk. Na de kosteloze intake bepalen we wat nodig is en maken we een voorstel voor een begeleidingsplan. En daarmee heb je ook direct inzicht in de kosten.

Omdat het traject maatwerk is, zijn de kosten ook maatwerk. Na de kosteloze intake bepalen we wat nodig is en maken we een voorstel voor een begeleidingsplan. En daarmee heb je ook direct inzicht in de kosten.

Omdat het traject maatwerk is, zijn de kosten ook maatwerk. Na de kosteloze intake bepalen we wat nodig is en maken we een voorstel voor een begeleidingsplan. En daarmee heb je ook direct inzicht in de kosten.

Wil je meer weten over de mogelijkheden op het gebied van persoonlijke begeleiding? Onze adviseurs beantwoorden graag en geheel vrijblijvend al je vragen. Neem eenvoudig contact met ze op via het informatieformulier.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief