Loopbaanbegeleiding

Het woord loopbaan zegt het al, er zit beweging in. Je gaat van a naar b, of van x naar y. Om te zorgen dat je de juiste kant op loopt, begeleidt Mensium je in je loopbaan. Met behulp van een persoonlijk coachingstraject. Samen gaan we aan de slag met jouw carrière. Loopbaan coaching helpt je om helder te krijgen welke stappen je kunt zetten in je loopbaan.

Het resultaat van loopbaan­begeleiding

Loopbaanbegeleiding levert een bijdrage aan je persoonlijke ontwikkeling. Het resultaat is dat je je bewuster bent van jouw drijfveren, voorkeuren en talenten en dat je weet hoe je deze inzet. Drijfveren zijn immers de bron van jouw duurzame succes. Daarnaast krijg je inzicht in jouw belangrijkste waarden en keuzemogelijkheden zodat deze tot hun recht komen. Hierdoor ben je beter in staat om de volgende stap in je loopbaan te maken. Binnen de organisatie (inplacement) of buiten de organisatie (outplacement).

De keuze: inplacement of outplacement

Samen kijken we naar welke mogelijkheid het beste bij een medewerker past. 

  • Inplacement
    Een nieuwe baan in de organisatie kan net de verandering zijn die een medewerker nodig heeft om gemotiveerd en enthousiast te blijven. Zorgvuldigheid is bij inplacement cruciaal. Daarom is een nauwe samenwerking tussen de organisatie en de medewerker essentieel. Mensium fungeert als een tussenpersoon die de medewerker bemiddelt naar een nieuwe rol in de organisatie.
  • Outplacement
    Sluit de stap naar buiten de organisatie beter aan bij de situatie, dan begeleidt Mensium de medewerker bij het zetten van de stap naar buiten. Ook hierin fungeert Mensium als een tussenpersoon. 

Aanpak en verwachtingen

Elk traject start met een intakegesprek en een onderzoek waarbij we stilstaan bij jouw vragen en drijfveren. In deze fase spreken we over en weer de verwachtingen uit en stellen we de eerste doelen. Dit vertalen we in een beknopt coachingsplan, waarin de uitgangssituatie, doelstelling van het traject en de aanpak staan weergegeven.

Bij voorkeur stellen we dit plan vast in een driegesprek met je directe leidinggevende of de opdrachtgever. Het traject bestaat uit diverse coachingsgesprekken en gerichte opdrachten en onderzoeken voor een goede verankering in de dagelijkse praktijk. Het traject wordt afgesloten met een persoonlijk actieplan.

Waarom loopbaancoaching via Mensium?

  • Benutten van drijfveren en talenten.

  • Meer werkgeluk ervaren. 

  • Regie over werk en loopbaan. 

  • Meer vertrouwen in eigen kwaliteiten.

Veelgestelde vragen

Nee zeker niet. Loopbaanbegeleiding is bedoeld om te achterhalen waar je staat in jouw carriére en waar je naartoe wilt. De ene keer kan de conclusie zijn dat je goed op je plek zit, een andere keer dat je op korte termijn stappen moet zetten. Wat je conclusie ook is, wij helpen jou tot deze inzichten te komen. 

Nee, we beginnen met een gesprek en een terugblik op jouw ervaringen en inzichten. Een beroepskeuzetest kan wel onderdeel uitmaken van het traject als we denken dat dit toegevoegde waarde heeft.  

Wil je meer weten over de mogelijkheden op het gebied van loopbaanbegeleiding? Onze adviseurs beantwoorden graag en geheel vrijblijvend al je vragen. Neem eenvoudig contact met ze op via het informatieformulier.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief