Over Mensium

Mensium biedt ondersteuning op het gebied van personeelsontwikkeling en mobiliteit. We dragen zorg voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers, werkzaam in de publieke sector. Met een gespecialiseerd team van adviseurs en trainers zetten wij ons in voor een optimale potentieel benutting en -ontwikkeling van mens en organisatie.

Mensium is in 2003 mede opgericht door Marc Oonk. Als grondlegger van ons model DNA van Ontwikkeling heeft hij een belangrijk fundament voor onze organisatie gelegd.

Sinds 2014 is Mensium onderdeel van Driessen Groep. Onze hoofdlocatie bevindt zich in Helmond. Hiernaast zijn we werkzaam op locaties door het hele land.

Van verandering naar ontwikkeling

Mensium zet verandering om in ontwikkeling. Dit doen we door medewerkers met een mobiliteitsdienstverband te begeleiden naar een nieuwe arbeidspositie. Door coaching van professionals en topmanagers, maar ook met (persoonlijkheids)testen die vernieuwende inzichten geven. Altijd met als doel om bij te dragen aan de persoonlijke en/of professionele ontwikkeling.

DNA van ontwikkeling

Mensium werkt aan de hand van het model DNA van ontwikkeling. Het model is ontwikkeld door Marc Oonk, oprichter van Mensium. Het DNA van ontwikkeling is een twaalf stappenmodel dat samenhang brengt in alles wat er gebeurt tijdens het aangaan of vlottrekken van een ontwikkeltraject.

Bekijk het model

Missie

De oplossingen van Mensium maken het verschil voor mensen. Mensium stelt haar kandidaten centraal via persoonlijke trajecten die ook echt werken. Mensium is er voor kandidaten op de momenten dat het voor hen telt. Denk bijvoorbeeld aan momenten dat het even niet meer loopt. Mensium helpt kandidaten vanuit die positie om de regie over hun leven terug te pakken en duidelijke keuzes te maken vanuit hun eigen kracht. Dat is hoe Mensium werkt voor mensen.

Visie

Mensium werkt voor mensen. Mensen die nieuwe perspectieven willen ontdekken of blokkades willen doorbreken. Mensen die zichzelf verder willen ontwikkelen en op zoek zijn naar een passende baan. Mensen die hun talenten willen benutten. Mensen die hulp nodig hebben bij loopbaanmobiliteit. Dat zijn de mensen waar Mensium voor werkt.

Driessen Groep

Mensium is een dochteronderneming van Driessen Groep. Driessen Groep maakt werkgeluk mogelijk. Met onze familie van bedrijven richten wij ons op organisaties in de publieke sector en mensen die werkzaam (willen) zijn binnen overheid, onderwijs, zorg & welzijn en cultuur. Hier vind je ook onze vacatures.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief