Samen (her)vinden we jouw werkgeluk

Soms ontstaat er een situatie binnen je werk waardoor het voor jou goed is om afscheid te nemen van je werkgever. Afscheid nemen is een hele stap, zeker wanneer je er alleen voor staat bij het vinden van een nieuwe oplossing. Een helpende hand kan in deze onzekere fase uitkomst bieden. Mobiliteitsbegeleiding is ons vak. Wij bieden je houvast, structuur, begeleiding, training én een omvangrijk netwerk. Een oplossing op maat die gericht is op nieuw werk of opstart van een eigen onderneming. 

Mensium begeleidt naar nieuw werk

Middels een Van Werk Naar Werk-traject begeleiden wij jou naar nieuw werk. Hierin staan jouw wensen en behoeften centraal. Jij bent de regisseur en wij zijn jouw coach, jouw reisleider. Gedurende het traject word je een op een begeleid door een vaste, professionele adviseur met jarenlange ervaring.  

Het werkgelukcontract

Het Van Werk Naar Werk-traject kan een traject zijn inclusief overname van het dienstverband. Dan is er sprake van een mobiliteitsdienstverband. Hierbij kom je onder contract van ons zusterbedrijf Driessen. Samen gaan wij een werkgelukcontract aan, waarin wij concrete afspraken zetten hoe wij jou gaan helpen en jou de garantie geven dat jij jouw werkgeluk (her)vindt. Op deze manier behoud jij de zekerheid van een inkomen en geeft het je de rust en ruimte om op jouw tempo op zoek te gaan naar jouw werkgeluk. 

8
,6
tevredenheid van de kandidaat
350
+
medewerkers geholpen aan nieuw werkgeluk in de afgelopen 3 jaar
85
%
van de kandidaten vindt binnen 1 jaar nieuw werk

Onze werkwijze 

Je krijgt een vaste coach aangewezen. Deze is de reisleider in jouw reis van ontwikkeling. Een frisse blik van buitenaf en kenners met een specialisme in de publieke sector. Samen bewandelen jullie de reis van nieuw werk(geluk), waarbij wij gebruik maken van het model DNA van ontwikkeling.

Oriëntatie- en trainingsfase 

Je onderzoekt drijfveren, talenten en doelstellingen tijdens persoonlijke begeleiding. Op basis hiervan stel je met jouw coach een plan van aanpak op.

Intensieve begeleiding

Je ontwikkelt jouw persoonlijk leiderschap, vergroot je waarde op de arbeidsmarkt en versterkt je vaardigheden m.b.v de Mensiumacademie en Jobclub.

Uitstroom, nazorg & garantie

Gefeliciteerd! Je hebt een nieuwe uitdaging. Ook dan kun je nog 3 maanden op onze steun rekenen. Toch geen goede match? Wij begeleiden je kosteloos verder.

Een duurzame reis

Wij gaan voor een duurzame oplossing. Onze Van Werk Naar Werk-trajecten duren daarom 12 maanden. Waarna het niet ophoudt. Ook wanneer het traject is afgelopen en jij (opnieuw) werkgeluk hebt gevonden blijven wij je nog bijstaan met onze werkgelukgesprekken. En blijkt dat je toch niet je werkgeluk hebt gevonden, dan kom je gewoon bij ons terug.  

Familie staat altijd voor je klaar

Mensium is onderdeel van Driessen Groep, een familie van bedrijven en als familie sta je altijd voor elkaar klaar. Wanneer jij een Van Werk Naar Werk-traject bij ons volgt word jij onderdeel van deze familie en kun jij rekenen op de steun van o.a. arbodienstverlener Bloeij, recruitmentbureau’s Jeij en Benchstarts en inhuurpartner Reijn. Samen gaan wij op zoek naar jouw werkgeluk. Werkgeluk is purpose x pleasure. Het hebben van een doel of het leveren van een maatschappelijke bijdrage en het hebben van plezier in wat je doet, draagt bij aan hoe werkgelukkig jij je voelt. En om dit werkgeluk te (her)vinden hebben wij een samenwerking met de Driessen Groep Foundation.  

De Driessen Groep Foundation, onderdeel van de familie van bedrijven, streeft naar werkgeluk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wie weet kun jij een mooie bijdrage leveren binnen deze prachtige organisatie. 

Van werk naar werk begeleiding door Mensium

  • Meer dan 85% van de kandidaten vindt binnen 1 jaar nieuw werk
  • Tevredenheid van medewerker over dienstverlening 9,0 (onderzoek Kantar 2019)
  • 100% garantie op het (her)vinden van werkgeluk
  • Een familie en groot netwerk om op terug te vallen

Veelgestelde vragen

Bij een mobiliteitsdienstverband treed je gedurende het begeleidingstraject naar nieuw werk via Mensium in dienst bij Driessen. Dit geeft je optimale zekerheid wat betreft continuïteit, duur van het dienstverband en arbeidsvoorwaarden. Ontzorgen staat hierbij voorop, zodat je de focus volledig kunt leggen op het vinden van een nieuwe en duurzame toekomst. Bij outplacement begeleidt Mensium je ook naar nieuw werk, maar blijf je in dienst bij je huidige werkgever. 

Onze inzet is erop gericht dat je een nieuwe baan vindt of je zelfstandig ondernemerschap goed kunt invullen. Mocht het onverhoopt niet lukken om binnen de looptijd van het mobiliteitsdienstverband een baan te vinden, dan eindigt het tijdelijke dienstverband en kun je een beroep doen op een reguliere WW-uitkering. De uiteindelijke toekenning van een WW-uitkering verloopt via het UWV. 

Nee, wij vinden niet altijd nieuw werk. Maar geen zorgen, Mensium begeleidt ruim 90% van de mobiliteitskandidaten naar duurzaam nieuw werk. Met een tevredenheidsscore van een 9,0 over onze aanpak, adviseurs en instrumenten kunnen we stellen dat medewerkers onze aanpak waarderen. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden op het gebied van een Van Werk Naar Werk-traject? Onze adviseurs beantwoorden graag en geheel vrijblijvend al je vragen. Neem eenvoudig contact met ze op via het informatieformulier.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief