Blog

Gedemotiveerde medewerkers: mijden of motiveren?

  | 18 juni 2019

Het lijkt een goed teken als jouw medewerkers jaren in de organisatie blijven. Ze hebben het naar hun zin. Of ze hebben simpelweg geen zin om in beweging te komen. Wat doe je als je constateert dat iemand innerlijk al gepensioneerd is en eigenlijk niet meer op zijn plek zit? Moet je altijd blijven motiveren, of is er wellicht een andere oplossing?

Lees verder ›

Het verschil tussen dromen en doelen

  | 4 juni 2019

Er is een oud Hollands gezegde: het hebben van de zaak is het einde van het vermaeck. Of het nu gaat over dromen van een nieuwe laptop, nieuwe baan of een promotie, het komt allemaal op hetzelfde neer. Is de buit binnen? Dan lijkt het opeens niet zo bijzonder meer. Hoe zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft als het hebben van de zaak het einde van het vermaak is?

Lees verder ›

De reis van de mobiliteit

  | 21 mei 2019

De meeste reizen gaan van A naar B. Als je aan het roadtrippen of backpacken bent gaat de reis wellicht na B nog naar C, D, E, F. Een reis van mobiliteit verloopt in de meeste gevallen niet zo simpel. Soms ben je al vertrokken van A zonder dat je weet waar B precies ligt. Of je weet nog niet zeker of je wel weg wilt bij A. Ga je mee op reis?

Lees verder ›

Kappen met klagen, hoe doe je dat?

  | 7 mei 2019

Klagen, het is verleidelijk en het gebeurt voordat je er erg in hebt. Wellicht ben je zelf een klager of klaag je onbewust mee met je omgeving. ‘Wat een naar weer buiten!’ ‘Inderdaad!’ ‘Stomme files!’ ‘Ik weet precies hoe het voelt!’ En de kantoor variant: ‘Die collega komt ook nooit op tijd in de vergadering!’ ‘Belachelijk inderdaad!’

Lees verder ›

Verandering voorspelbaar maken, zo doe je dat!

  | 25 april 2019

Verandering is vaak onvoorspelbaar. Het ene moment bevind je je in een kabbelend beekje en het volgende moment vaar je opeens in een stroomversnelling. Verandering kan verraderlijk voelen. Niet alleen in een bootje op het water, maar ook op de werkvloer. Het kan er zelfs voor zorgen dat je collega’s afhaken, omdat het hen net iets te snel gaat. Hoe zorg je ervoor dat jouw team weer aanhaakt?

Lees verder ›

Behandel de ander zoals de ander behandeld wil worden

  | 12 april 2019

Kleurrijk veranderen, kan dat? Jazeker! Vanuit de methode ‘Insights Discovery’ gaan we aan de hand van persoonlijkheidsvoorkeuren mensen in kleur zetten. Ik zeg bewust het meervoud omdat je nooit slechts blauw, groen, geel of rood bent. 

Lees verder ›