Blog

Oproep: afwachten en bibberen? | Fase 2 uit het DNA van Ontwikkeling

  | 31 maart 2020

Op dit moment worden we overspoeld met berichtgeving rondom het coronavirus en dat doet natuurlijk iets met ons. Onze aandacht verschuift volledig naar het nieuws van de dag. We zijn afgeleid van waar we eigenlijk mee bezig waren, vanwege een verandering waarop we niet direct zaten te wachten. Letterlijk en figuurlijk. Er zijn maatregelen getroffen die onze dagelijkse daginvulling op zijn kop heeft gezet. Onze kinderen zijn thuis, ze krijgen op afstand les en vragen op een andere manier om aandacht. Kortom, het is anders dan voorheen.

Lees verder ›

Stop met multitasken, het is tijd voor oprechte aandacht!

  | 27 maart 2020

Heel lang heb ik volgehouden dat ik steengoed ben in multitasken. Ook al is er al ontzettend veel gezegd en geschreven over het feit dat je nou eenmaal niet meer dan één ding tegelijk kunt doen. Na de geboorte van mijn kinderen (inmiddels zes en acht jaar oud) ben ik echter behoorlijk minder zelfverzekerd geworden over mijn zelfbenoemde kwaliteit van multitasking. Nu, na mijn eerste week als thuiswerkende moeder, thuiswerkende partner (met een eveneens thuiswerkende partner), thuisjuf en alle andere rollen die ik kan bedenken, weet ik het zeker: ik kan niet multitasken.

Lees verder ›

Van onrust naar ontwikkeling | Fase 1 uit het DNA van ontwikkeling

  | 24 maart 2020

Al een paar dagen betrap ik mijzelf erop dat ik regelmatig stilsta bij de wereldwijde impact van de coronacrisis. Ik merk dat ik parallellen zie met mijn beleving na de aanslagen op 11 september 2001. Er ontstaat een gevoel van schouder aan schouder strijden tegen een gezamenlijke vijand. Gelijktijdig merk ik dat ik in mijn ‘rugzak’ aan het zoeken ben naar tools voor hoe om te gaan met deze situatie. Waar val ik op terug? Waar vertrouw ik op? Wat geeft mij houvast?

Lees verder ›

Driessen Groep neemt maatregelen tegen coronavirus

  | 13 maart 2020

Het kabinet en het RIVM doen er alles aan om verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) te beperken. Minister-president Rutte heeft nieuwe maatregelen aangekondigd. Bij Driessen Groep zijn nog geen gevallen van Corona bekend. En we doen er alles aan om dat zo te houden.

Lees verder ›

Een dankbaar berichtje van een deelnemer

  | 12 maart 2020

In het najaar heb ik voor een organisatie 3 dagen de training ‘Ik-jij-wij, samenwerken vanuit persoonlijk leiderschap’ mogen verzorgen. Deze training gaf inzicht in de persoonlijke communicatiestijl, het herkennen van de voorkeur van de ander, deze begrijpen en hierop afstemmen. De deelnemers van deze training namen deel aan een persoonlijk ontwikkeltraject waarin zij zich ontwikkelen richting een nieuwe werkplek. Deze week werd ik aangenaam verrast door een onverwacht appje van een deelnemer aan deze training. 

Lees verder ›

Werkromantiek

  | 28 februari 2020

Elk jaar op 14 februari hebben we te maken met Valentijnsdag. Een dag die we toeschrijven aan romantiek en liefde. Tevens een dag die we aan kunnen grijpen om te laten merken dat we elkaar leuk vinden door hier aandacht aan te geven. Dit laatste intrigeert mij in die zin omdat het hier over iets gaat wat zich tussen mensen afspeelt. Maar hoe uit zich dit tussen een medewerker en de organisatie? Hoe geven zij over en weer aan dat ze elkaar leuk vinden? Met andere woorden, hoe onderhouden zij de werkromantiek?
Lees verder ›