Het vertrek: verkering

In 2019 kreeg Mensium verkering met Driessen Opleidingen. Beide partijen waren actief op de opleidingsmarkt binnen de publieke sector. Waar wij, Mensium, ons vooral begaven binnen het domein van de soft-skill ontwikkeling van medewerkers, managers en HR, was Driessen Opleidingen meer actief op het terrein van de harde HR kennis. We merkten dat we elkaar steeds meer opzochten en ons aanbod begon steeds meer samen te vallen. Ware liefde ontstond toen we elkaar eens goed in de ogen keken en tot de conclusie kwamen dat we beiden op dezelfde koers lagen, dezelfde visie hadden rondom ontwikkelen en een groot vertrouwen hadden in elkaar en een gezamenlijke toekomst. Nu, per 2 juni 2020, zijn wij officieel samen! Mensium en Driessen Opleidingen gaan samen verder onder de naam Mensium.

Mijn reisgids

Ook in 2019 begon ik samen met Marthe Walter aan het vastleggen van alle inzichten en kennis rondom het DNA van ontwikkeling. Een model met daarin 12 fases die ieder individu, iedere leider, ieder team en iedere organisatie aandoet bij een verandering. Dit heeft geresulteerd in een prachtig boek ‘DNA van ontwikkeling – De reisgids voor organisatieontwikkeling’. Op 2 april 2020 hebben we, bewust in deze bijzondere periode, het boek gelanceerd. Wat bleek? Het model is één op één toe te passen op hoe mensen en organisaties om (kunnen) gaan met het coronavirus. Het boek is goed ontvangen, getuige de race die het door de ranglijst van Managementboek heeft gemaakt. Nummer 1 in de Organisatiekunde Top 5 op Managementboek.nl. Iets waar ik ontzettend trots op ben. Inmiddels is het boek ook via onze eigen webshop te verkrijgen en komt er zelfs binnenkort een e-book versie van het boek uit. Dit had ik vroeger niet durven dromen.

Hobbels op de weg: de corona-pandemie

Het uitbreken van de corona-pandemie was een verandering die we niet hebben zien aankomen. En zoals het woord ‘veranderen’ al in zich heeft verborgen, houden we dit het liefst ‘ver’ van ons en is het vast bedoeld ‘voor anderen’. Toch viel de oproep die het virus aan ons deed niet te negeren. Ik merk dat het binnen Mensium heeft geleid tot een grote drive om de verandering aan te grijpen en om te zetten in een ontwikkeling. Zo is ons aanbod versneld omgezet van een fysiek aanbod naar een online aanbod. Tevens hebben we de ruimte gekregen en genomen om onze processen te optimaliseren en daarmee onze kwaliteit van de dienstverlening nog verder op te schroeven. Vanuit de metafoor van het WK2020 hebben we met het gehele Mensium-team de uitdaging opgepakt om ons supergoed voor te bereiden wanneer de maatregelen weer worden versoepeld en we samen weer naar onze opdrachtgevers kunnen en fysieke trainingen en coaching kunnen gaan uitvoeren. Dat zien wij als ons WK2020. De afgelopen periode is er achter de schermen hard gewerkt om onze materialen, ons opleidingsaanbod, onze processen en onze uitingen in topshape te krijgen. Met trots mag ik zeggen: “We zijn er klaar voor!”

Huidige locatie: nieuwe website

Dit alles komt samen in onze nieuwe website die per 2 juni live is. Laat je verrassen door het brede aanbod waarmee wij duurzame impact weten te maken.

Onze reis zetten we voort en er staan nog een aantal mooie hotspots op de planning, om nog maar niet te spreken over de onverwachtse mooie verrassingen die op ons pad zullen komen. Ons reisverhaal blijven volgen? Volg ons op LinkedIn.