Blog

Verandering voorspelbaar maken, zo doe je dat!

  | 25 april 2019

Verandering is vaak onvoorspelbaar. Het ene moment bevind je je in een kabbelend beekje en het volgende moment vaar je opeens in een stroomversnelling. Verandering kan verraderlijk voelen. Niet alleen in een bootje op het water, maar ook op de werkvloer. Het kan er zelfs voor zorgen dat je collega’s afhaken, omdat het hen net iets te snel gaat. Hoe zorg je ervoor dat jouw team weer aanhaakt?

Lees verder ›

Behandel de ander zoals de ander behandeld wil worden

  | 12 april 2019

Kleurrijk veranderen, kan dat? Jazeker! Vanuit de methode ‘Insights Discovery’ gaan we aan de hand van persoonlijkheidsvoorkeuren mensen in kleur zetten. Ik zeg bewust het meervoud omdat je nooit slechts blauw, groen, geel of rood bent. 

Lees verder ›

Medewerkers motiveren, hoe doe je dat?

  | 26 maart 2019

Er is een eeuwenoud gezegde over motivatie. Het gaat als volgt: “Als je een schip wil bouwen, moet je werklui niet enkel opdragen hout te verzamelen en hard te werken. Leer ze in plaats daarvan eerst te verlangen naar de eindeloze zee.”

Lees verder ›

Hoe taal je kan helpen je dromen te bereiken

  | 19 maart 2019

Taal is een machtig instrument. Het zet verwachtingen en grenzen naar de omgeving én naar onszelf. Je bent de hele dag in gesprek met je brein en je lichaam. Door de taal die je gebruikt laat je weten waar je toe in staat bent. Maak er bewust gebruik van en je bent in staat om dingen te bereiken die je wellicht nooit voor mogelijk hield!

Lees verder ›

Bouw in 3 simpele stappen aan jouw dreamteam

  | 28 februari 2019

Het samenstellen van een team is erg belangrijk. Of het nu gaat om een nieuwe projectgroep, een nieuwe medewerker of tijdelijke vervanging. De juiste persoon op de juiste plek kan het verschil maken tussen een ‘dreamteam’ en een ‘treurig team’. Wat is de eerste stap die je moet zetten? Wie of wat heb je nodig om het juiste team samen te stellen? Lees in deze blog hoe je in 3 simpele stappen kunt bouwen aan jouw dreamteam!

Lees verder ›

Waarom dromen op de werkvloer soms wél een goed idee is!

  | 14 februari 2019

Je hoort en ziet het steeds vaker op de werkvloer. Collega’s die vroeg beginnen en op tijd naar huis gaan. In hun vrije tijd coachen ze een hockeyteam, zijn ze voorzitter bij een vereniging of oefenen ze voor die ene marathon. Hobby’s die in de eerste instantie niets met werk te maken lijken te hebben. Of toch wel?

Lees verder ›

  • Populair

    • Categorieën

    • Populaire tags

    • Thema's