Persoonlijke benadering

Ieder mens heeft zijn eigen behoeften, ervaringen en achtergrond. Om een outplacementtraject succesvol te kunnen laten zijn, is het belangrijk dat goed afgestemd wordt op deze persoonlijke kenmerken. Maatwerk is hierbij essentieel. Zoek dus naar een outplacementbureau dat een plan van aanpak maakt dat op jouw wensen en behoeften aansluit en voldoende ruimte voor flexibiliteit biedt, zodat ook tijdens het traject afgestemd kan worden op de situatie..

Kwaliteit van de coach

De coach die je begeleidt in je outplacementtraject kan van doorslaggevende waarde zijn. De match tussen medewerker en coach is dus cruciaal. Hiervoor kun je een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen. Ervaar je een klik met de coach? Voel je je gezien en gehoord?

Tijdens dit gesprek kun je ook vragen naar de kwaliteiten en ervaring van de coach. Is hij/zij aangesloten bij een beroepsvereniging zoals NOLOC? Is de coach gespecialiseerd in een specifieke sector of heeft hij/zij ervaring met het begeleiden van mensen naar zelfstandig ondernemerschap? En zijn er meerdere coaches werkzaam bij het bureau, waardoor continuïteit gegarandeerd is?

Kwaliteit van het bureau

Om de kwaliteit van het bureau te achterhalen, kun je vragen naar ervaringen en effectiviteit. Hoeveel kandidaten heeft het bureau begeleid? Het kan prettig zijn om referenties of een klanttevredenheidsonderzoek te lezen om gevoel te krijgen bij het bureau. Ook kun je kijken of het bureau beschikt over kwaliteitskeurmerken.

Ook is het goed om je te verdiepen in de werkwijze van het outplacementbureau. Sommige bureaus richten zich voornamelijk op het ontwikkelen van sollicitatievaardigheden, terwijl anderen juist de focus hebben op inzicht in eigen talenten, kwaliteiten en passies van de kandidaat. Bedenk hierbij goed wat bij je past en wat je nodig hebt voor duurzaam succes.

Kosten

Ook het kostenplaatje speelt een rol in de keuze voor een outplacementbureau. Vraag om een offerte waaruit duidelijk wordt welke aspecten onder het traject vallen. Denk hierbij ook aan eventuele opleidingen. Zorg dat je appels met appels vergelijkt.

Whitepaper Mobiliteitsdienstverband

Het duurzaam in beweging krijgen van medewerkers kan een uitdaging zijn. Deze gratis whitepaper geeft inzicht in de voor- en nadelen van een mobiliteitsdienstverband, voor organisatie en medewerker.