De afgelopen jaren heeft Paul echter een andere reis afgelegd. Een door diepe dalen en over hobbelige wegen, met als eindbestelling weer werkgelukkig worden. Hier doet hij zijn verhaal.

“In 2018 stond ik weer op een berg. Een spreekwoordelijke berg deze keer. De gemeente waar ik 11 jaar met veel plezier heb gewerkt ging op in een nieuwe (fusie)gemeente. Het was niet alleen de nieuwe organisatie waar ik mijn draai moest vinden, maar ook een nieuw beleidsterrein waar ik mijn weg in moest zien te vinden. Ik had mij zo goed mogelijk voorbereid op deze nieuwe uitdaging, maar het uitzicht vanaf de (spreekwoordelijke) berg was niet optimaal. Het was een beetje mistig in het dal. Gelukkig was het doel deze keer ook niet om aan de afdaling te beginnen en het dal in te rijden. Toch gebeurde dat wel. Of anders gezegd: ik liet het gebeuren. Onbewust, maar toch.

2½ jaar nadat ik aan mijn nieuwe reis was begonnen zat ik in het dal. Het was nog steeds mistig; het zicht was heel erg slecht. Tot overmaat van ramp was ik de routekaart die nodig was om weer uit het dal te klimmen onderweg verloren. Gelukkig was er hulp en die was hard nodig. Hulp van mensen die hebben doorgeleerd om je er weer bovenop te helpen. Mensen die de juiste vragen stellen en die je een routekaart aanreiken."

De carrière APK

"Als ik nu terugkijk op de afgelopen twee jaar dan kan ik wel zeggen dat het een zeer leerzame periode is geweest. De aanleiding, een burn-out, wens ik niemand toe. De check op 'waar sta ik nu in mijn carrière / leven' daarentegen zeer zeker wel. Ik zie het als een carrière APK. De wereld om ons heen verandert erg snel. Je werk vaak ook. Zit je dan nog wel op de juiste plek? De antwoorden op de vragen zijn waardevol voor jezelf, maar zeker ook voor je werkgever."

De toekomst

Paul heeft de kans gekregen om na te denken over zijn toekomst. Niet meer bij zijn oude werkgever de gemeente, maar via een mobiliteitsdienstverband bij Mensium. Onder begeleiding van Els Evers, één van de coaches van Mensium, heeft hij zijn ‘carrière APK’ doorlopen. “Ik ben me weer bewust geworden van mijn kernkwaliteiten en weet nu waar ik mijn talenten voor wil inzetten. De klim vanuit het dal is ingezet. De bergtop komt weer in zicht. Ik zie mijn toekomst weer rooskleurig in.”

Van werk naar werk begeleiding door Mensium

Mensium begeleidt medewerkers naar nieuw werk. Dit kan met overname van het dienstverband, dan is er sprake van een mobiliteitsdienstverband. Waarbij wij werken met een werkgelukcontract. Blijft de medewerker gedurende het traject in dienst bij de werkgever, dan spreken we van outplacement of inplacement. Ongeacht het type traject dat je kiest, bij Mensium vindt meer dan 85% van de kandidaten binnen 1 jaar nieuw werk. Lees meer over van werk naar werk begeleiding door Mensium.