Heeft de school wel een achterdeur?

Hoe neem jij afscheid van medewerkers die je organisatie verlaten, door pensioen of doordat zij niet (meer) matchen met de organisatie? Opvallend is dat de focus bij veel organisaties binnen het onderwijs ligt op het binnenhalen en -houden van medewerkers en vrijwel niet op het op een goede manier afscheid nemen van medewerkers. Werkgeluk lijkt geen onderwerp van permanente aandacht.

data & aanmelden kennissessie

Gratis online kennissessie

Mobiliteit binnen het onderwijs

Er gaat veel tijd en aandacht naar ‘de voordeur’ terwijl je als organisatie veel kunt winnen wanneer je leert ‘de achterdeur’ op de juiste manier in te zetten. De organisaties die wij hierbij hebben geholpen, geven allen aan dat ze hier veel eerder aan hadden moeten beginnen. Geladen met nieuwsgierigheid waarom het onderwijs zo weinig aandacht geeft aan deze achterdeur, ben ik me hierin gaan verdiepen. In dit webinar deel ik mijn inzichten en geef ik adviezen hoe je van ‘verzuren ook verzilveren kunt maken’.

Op een inspirerende wijze deel ik graag onze ervaringen en prikkel ik de deelnemers over de volgende onderwerpen:

  • Afscheid nemen bestaat niet?
  • Een school is gericht op ontwikkeling! Van iedereen?
  • Er is veel focus op binnenhalen en behouden van medewerkers
  • Gedoe-management belemmert positieve mobiliteit
  • Leidinggevende en HR als reisleiders

Agenda

Wij bieden deze online kennissessie in 2023 weer aan. Bookmark deze pagina om op de hoogte te blijven van de eerstvolgende data.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief