Mensium ziet.

Bij Mensium vinden wij werkgeluk voor iedereen een absolute voorwaarde. Daarom zien en doen we dingen anders dan anderen. In de gangbare praktijk is een snelle herplaatsing naar een nieuwe baan het doel van outplacement. Wij geloven daar niet in omdat dit vaak leidt tot langdurig verzuim, hogere kosten, juridische procedures, verstoorde arbeidsrelaties en imagoschade. Los nog van wat de werknemer ervaart zodra de nieuwe baan niet blijkt te passen.

Duurzaam werkgeluk

Dit is te voorkomen door het anders te doen. De sleutel tot duurzaam werkgeluk ligt in mensen regie geven over hun loopbaan. Dit bevordert niet alleen goed werkgeverschap, maar draagt ook bij aan een gezondere, vitalere en gelukkigere samenleving.

Mensium ziet de mens.

Bij Mensium staat de mens centraal. Werkgeluk betekent het vinden van de perfecte match tussen mens en werk, zodat medewerkers echt gelukkig zijn, hun talenten tot bloei komen en ze kunnen zijn wie ze willen zijn.

Van de ene baan in de andere springen werkt dan niet. Misschien voor even, maar niet voor lang. Juist als het vertrek niet vrijwillig is, is rust essentieel. Vertragen biedt namelijk ruimte voor verdriet, het vertrouwde loslaten en wennen aan iets nieuws. Heeft een medewerker emoties verwerkt, dan pas is diegene klaar voor een nieuwe uitdaging. En kan juist dan versnellen. Dit leidt aantoonbaar tot meer succes op de lange termijn.

Mobiliteitsdienstverband

Daarom is er het werkgelukcontract. Het mobiliteitsdienstverband van Mensium. In plaats van te geloven in snelle herplaatsing, creëren wij een essentieel rustpunt door tijdelijk de arbeidsovereenkomst van de medewerker over te nemen. Gedurende deze periode, meestal tussen 9 en 18 maanden, (her)ontdekt de medewerker zichzelf en krijgt inzicht in talenten en drijfveren.

Dit vormt het fundament voor duurzaam werkgeluk, en biedt werkgevers de kans om goed werkgeverschap te tonen. De positieve resultaten die we hiermee behalen voor zowel medewerkers als opdrachtgevers benadrukken dit.

Zo ziet Mensium de mens in jou.

Door mensen rust en ruimte te gunnen om de regie in hun loopbaan te pakken, vergroten we op een unieke en menselijke manier loopbaanmobiliteit.

Succesverhalen

De cijfers liegen er niet om. De dienstverlening van Mensium is succesvol en wordt hoog gewaardeerd door organisatie en medewerker. Natuurlijk zijn wij trots op deze mooie cijfers, maar waar ons hart echt warm van wordt zijn de mooie succesverhalen van de mensen wie wij begeleiden. Enkele van deze succesverhalen delen wij hier met jou.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief