Werken aan het juiste team

Hoe gedraagt een potentiële nieuwe medewerker zich onder druk? Wat doet hij of zij als alles even anders loopt door bijvoorbeeld stress, een veranderproces of een arbeidsconflict? Je kunt een team samenstellen op basis van een cv maar daarnaast is het belangrijk om de zachte eisen niet uit het oog te verliezen. Wat zijn de drijfveren van jouw teamleden? Wat mist er nog in de groep en wat zou een nieuwe medewerker daarin kunnen betekenen?

Verborgen talenten

Denk verder dan de functieomschrijving. Vraag niet enkel naar de werk- maar ook naar de levenservaring. Zo zou je kunnen ontdekken dat de moeder van drie kinderen wellicht hele goede leiderschapskwaliteiten met zich meebrengt, ondanks dat dat misschien geen harde eis was in de baan waarop ze solliciteerde. Dit soort ‘verborgen talenten’ zouden zomaar goed van pas kunnen komen.

Kijk verder dan het cv lang is

Om een goede match tussen de kandidaat en jouw team te maken is het nodig dat je de talenten in jouw team in kaart brengt. Kan je wel wat hulp gebruiken bij het inventariseren van de talenten op jouw werkvloer? Mensium kan je daarbij helpen. Wij verzorgen bijvoorbeeld een insight discovery training, waarin op overzichtelijke wijze helder wordt wat voor mensen en voorkeuren je in jouw team treft. Neem een kijkje op onze website en weet welk talent jij in de toekomst in huis kunt halen!