Ik leer mezelf kennen

Het moest anders, maar hoe? En wat? Wat kon ik nog meer behalve lesgeven? Wat kan ik eigenlijk? Wie ben ik eigenlijk? Waar word ik blij van? Dit loopbaantraject heeft me geholpen om daar antwoord op te krijgen.

Kernkwaliteiten

De eerste opdracht die ik kreeg was het schrijven van een biografie. 4 pagina’s kreeg ik, het werden er 11. Door deze opdracht ging ik weer terug naar wie ik vroeger was: wat kon ik als kind goed, waar werd ik blij van? Waar had ik moeite mee? Als kind ontwikkel je kwaliteiten die je van nature al in je hebt: die je makkelijk af gaan en daarom vaak gebruikt. Dit zijn kwaliteiten die je geen energie kosten om ze te gebruiken. Ze passen bij jou. Het zijn je kernkwaliteiten. Ik ontdekte die van mij. En dat voelt heel goed en herkenbaar.

Valkuilen

Wanneer je te ver gaat in je kernkwaliteit kom je in je valkuil terecht. Confronterend om te merken dat ook ik die heb. Tijdens dit traject loop ik regelmatig tegen een van mijn valkuilen aan: ongeduld. Bewustwording hiervan helpt me om uit mijn valkuil te komen. Me beseffen dat dit ongeduld mij niet helpt maar eerder blokkeert.

Paniek

In de kerstvakantie had ik een gesprek bij een mogelijk nieuwe werkgever. Het doel was om elkaar te leren kennen. Nadat ik wat over mezelf had verteld vroeg hij hoe mijn oude collega’s mij zouden omschrijven. Een jaar geleden zou ik bijna in paniek zijn geraakt, want positieve dingen over mezelf vertellen vond ik lastig. Nu kon ik gewoon antwoord geven! En dat voelde geweldig! Niet alleen omdat ik antwoord kón geven maar ook omdat ik vóelde dat het klopt. Ik weet wie ik ben.

Voelen

Lang heb ik getwijfeld tussen de agrarische sector en het onderwijs of een combinatie van die twee. Het onderwijs is bekend, voelt vertrouwd en is een prettige werkgever. Maar mijn hart staat open voor iets nieuws! Ik wil aan de slag met agrarisch ondernemers, met nieuwe innovaties in die sector. Ik wil de bevlogenheid van deze ondernemers de wereld in brengen, laten zien dat ook zij hart voor de natuur hebben. Tijdens mijn studie aan de Stoas was ik hier al enthousiast over en ik ben blij dat ik dat weer voel.

Aan de slag!

Na deze ‘keuzestrijd’ wordt het tijd om een organisatie te vinden waar ik deze passie kwijt kan. Het is een interessante zoektocht, met bijzondere ontdekkingen over mezelf en de agrarische sector. Soms vind ik het moeilijk om bij mezelf te blijven, maar ik weet dat wanneer ik mezelf de tijd geef om de baan te vinden die bij me past, ik daar uiteindelijk het gelukkigst van word en daar gaat het om.

Met veel plezier heb ik Annebella mogen begeleiden in haar zoektocht naar haar drijfveren en talenten. Ik ben ervan overtuigd dat ze op korte termijn een leuke nieuwe uitdaging vindt in de agrarische sector. Jouw werkgeluk is mijn streven en dat van Mensium. Heb jij zelf ook interesse in een loopbaantraject met een van onze coaches? Kijk dan bij Loopbaanbegeleiding voor alle informatie.