Voordeel van duurzame inzetbaarheid: verhoging van het kennisniveau

Een leven lang leren: de onderwijssector weet hoe belangrijk dit is. De maatschappij verandert en het onderwijs verandert mee. Om als organisatie up to date te blijven zijn bij- of omscholingstrajecten een pre. Zo heeft de ene docent straks kennis in huis over filosofie en kan de ander als geen ander een digitale les verzorgen. Leerkrachten kunnen die kennis vervolgens weer met elkaar delen. Als je blijft kijken naar de ontwikkelingsmogelijkheden van je team, verhoog je het kennisniveau binnen je organisatie.

Duurzame inzetbaarheid draagt bij aan gemotiveerde én productieve leerkrachten

Duurzame inzetbaarheid draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Doordat ze weten waar ze goed in zijn en zich blijven ontwikkelen, worden leerkrachten meer gemotiveerd en productiever. Medewerkers doen hun werk dan met meer (zelf)vertrouwen.

Zoektocht naar personeel eenvoudiger

Lukt het je niet om die ene vacature in te vullen, maar zie je wel potentie in een van je medewerkers? Wie werknemers ontwikkelingsmogelijkheden biedt, biedt hen ook kans om door te groeien. En waarom niet binnen de organisatie? Op deze manier staan er niet onnodig lang vacatures open.

Minder ziekteverzuim

Als werkgever wil je natuurlijk niets liever dan zo min mogelijk verzuim. Door het werkgeluk van werknemers te vergroten, neemt het ziekteverzuim af. Creëer voor leerkrachten een fijne werkplek, geef regelmatig complimenten, organiseer een bedrijfsuitje, betrek je personeel bij belangrijke beslissingen én luister naar carrièrewensen.

Bespaart kosten

Door aandacht voor duurzame inzetbaarheid bespaar je als werkgever kosten. Dit omdat medewerkers hun functie met plezier (en goed) uitoefenen en je zo het risico op uitval vermindert. Als mensen zich gezien voelen en zich blijven ontwikkelen, zullen ze minder snel ergens anders hun geluk beproeven.

Meer weten?

Meer aandacht voor duurzame inzetbaarheid vraagt iets van je organisatie. Je moet komen tot een goed beleid en regelmatig gesprekken voeren, om maar iets te noemen. Maar zoals je in dit artikel leest, levert die focus op duurzame inzetbaarheid binnen het onderwijs ook heel veel op. Wil je meer weten over dit onderwerp? Wij vertellen je er graag meer over tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op via het contactformulier of 088 – 141 09 00.

Whitepaper Mobiliteit binnen het onderwijs

Het duurzaam in beweging krijgen van medewerkers in het onderwijs kan een uitdaging zijn. Deze gratis whitepaper geeft inzicht in de voor- en nadelen van een mobiliteitsdienstverband, voor organisatie en medewerker.