Ik zie overeenkomsten tussen de lente en de eindfase van de corona-periode. In de lente ontwaakt de natuur uit een periode van rust. Planten en dieren komen weer in beweging. Hoe hebben ze de winter doorgebracht, wat heeft zo’n periode met ze gedaan en wat gaat deze nieuwe start ze brengen en wat brengen zij zelf?

Crisis dwingt ons te veranderen

Wij mensen ontwaken uit de periode die Corona heet. Deze periode heeft van ons gevraagd om ons terug te trekken en thuis te werken. Wat gebeurt er als we weer allemaal naar kantoor mogen? En in welke toestand komen we hieruit? Wat doet dit privé en hoe uit zich dit in de werkrelatie? Vinden we dan nog steeds hetzelfde belangrijk als voorheen of heeft datgene dat we belangrijk vinden een andere betekenis gekregen? Interessante vragen, immers heeft de geschiedenis ons geleerd dat tijden van crisis ons dwingen om iets te veranderen in onze manier van leven en samenleven. Kortom, hoe zal dit zich uiten in onze voorkeuren en daarmee de beweging die we willen maken?

Omdat deze COVID-crisis zo ingrijpend is en met ons allen iets gedaan heeft, heeft dit gevolgen voor de toekomst. Voor zowel mens als organisatie. Samen bewegen naar deze toekomst vraagt om stil te staan bij de kriebels, en wel de kriebels voor elkaar. Dit begint bij het nagaan van de werkromantiek tussen mens en de organisatie. Zeker wanneer het land weer open gaat is het goed om stil te staan bij wat beiden elkaar (weer) verbindt.

Door aandacht en verbinding naar duurzame beweging

Het samen bewegen naar de toekomst begint bij de conditie van medewerker en organisatie. Een proces van aandacht en verbinding tussen (lijn)management, HR en de medewerker. Belangrijk hierin is om te achterhalen welke betekenis de drijfveren en voorkeuren hebben gekregen en het perspectief hierin. Wanneer deze aansluiten bij elkaars behoeften kan ieders ontwikkelpotentieel worden benut en vertaald naar inzetbaarheid. Pas dan kun je vanuit kriebels iets nieuws en duurzaams laten ontstaan en groeien.
Vanuit leiderschap veranderingen omzetten in duurzame beweging en ontwikkeling, ziet Mensium als een belangrijke succesfactor in optimale verbinding tussen mens en organisatie. Dit vraagt om aandacht en onderhoud met als hamvraag: “Hoe krijg ik mijn medewerkers duurzaam in beweging?”

In de gratis webinar “Hoe krijg ik mijn medewerkers duurzaam in beweging?” neem ik je mee in de do’s en don’ts om medewerkers duurzaam te laten bewegen. Immers inzetbaar zijn en inzetbaar blijven vraagt om beweging waarbij elke beweging weer een reis vormt in de verdere ontwikkeling. Met het oog op duurzaam bewegen krijg je inzicht in enkele essentiële factoren in het stimuleren van je medewerker, aansluitend op de reis die de organisatie zelf maakt. Meld je hier kosteloos aan.