Leg deze ideale situatie nu eens naast de realiteit. Komt dit overeen of zijn er grote verschillen? Ervaar jij dat je regie hebt over je eigen werkgeluk? Of voel je je klem zitten in een gouden kooi of misschien wel zelfs slachtoffer van de omstandigheden in de maatschappij en de effecten die dat heeft op het bedrijf waar je werkt?

Kansen of beren op de weg

De coronacrisis zet de boel flink op zijn kop. Hoe dat ervaren wordt, is voor iedereen anders. Sommige branches zijn volledig stil komen te liggen door de maatregelen, terwijl anderen het nu juist drukker dan ooit hebben. De manier van werken is veranderd. Velen werken thuis en hebben de afgelopen twee maanden een nieuwe balans tussen werk en privé moeten vinden. Voor anderen hebben de maatregelen impact op de manier waarop je je werk nu kan of moet uitoefenen. Wat normaal was, is ineens niet meer normaal.

Voor sommigen brengt dit ongekende mogelijkheden en kansen met zich mee terwijl anderen alleen maar levensgrote uitdagingen en beren op de weg zien. Hoe dan ook, de impact is wereldwijd en nog nooit eerder zijn we zo collectief geraakt in allerlei thema’s rondom gezondheid, angst, transformatie, loslaten, vrijheid, loyaliteit, enz. Het collectieve delen van deze crisis brengt verbondenheid met zich mee, maar helaas ook polarisatie. En de waarheid ligt ergens in het midden.

Terug naar jouw eigen waarheid. Hoe is jouw situatie nu en hoeveel invloed heb jij daarop? Zie jij deze hele situatie als een enorme ontwikkelingskans om te transformeren en te innoveren? Om al je thema’s, die nu onder een vergrootglas worden gelegd, aan te pakken? In mijn eigen geval heb ik afgelopen zomer na 10 jaar eindelijk het besluit genomen om mijn vaste baan op te zeggen, mijn hart te volgen en te vertrouwen op mijn eigen kunnen als zelfstandig coach en trainer. De vrijheid om te doen waar ik echt goed in bent, op mijn eigen manier waar ik energie van krijg is ook nu nog steeds zoveel meer waard dan angstvallig vasthouden aan financiële (schijn)zekerheid.

Deze crisis heeft veel van mijn werkzaamheden tijdelijk stil gelegd. Online trainen was nieuw maar krijg ik steeds beter onder de knie. En op het gebied van loopbaancoaching groeien de mogelijkheden alweer. Het is de ultieme proef om te blijven vertrouwen op mijn eigen kunnen en het vergt creatief en doortastend ondernemerschap. Geduld hebben dat ik hetgeen ik gezaaid heb ook mag gaan oogsten zonder terug te vallen in oude patronen waarin ik geen werkgeluk ervaar.

Maar goed bovenstaande is mijn waarheid. Geldt dit ook voor jou? Of heeft de crisis jou laten stilstaan bij het feit dat de werksituatie waarin je zit, je geen energie geeft? En komt dit door de veranderingen waarin je nu mee moet, die nu niet meer passen bij jouw talenten en persoonlijkheid? Of heeft het alleen maar nog duidelijker gemaakt dat de werksituatie waarin je zat eigenlijk al langer niet meer bij je paste? Dit is wel het ultieme moment om naar binnen te kijken en jezelf af te vragen: wie ben ik, wat vind ik belangrijk, wat wil ik, wat kan ik en wat heb ik nodig om mijn potentieel tot uitdrukking te brengen en regie te hebben over mijn eigen werkgeluk? Mogelijk heb je daar al het nodige zelfonderzoek in gedaan en ook al stappen gezet. Wellicht zit je vast en wil je wel anders, maar weet je niet hoe verder.

Jouw leven

Stel je nu eens voor dat jij de regisseur bent van het stuk dat ‘jouw ideale leven’ heet, waarin jij de tools hebt om te ontdekken wat jouw talenten zijn en hoe je die het beste kan benutten. Dat jij de regie over jouw eigen werkgeluk terug kan pakken en de blokkades die je daarbij voelt, kan overwinnen. Wat voel je dan?

Mensium kan jou helpen bij het (her)pakken van de regie. Wij bieden persoonlijkheids- en teamanalyse tools en carrière begeleiding om de talenten en persoonlijkheid van jou en je collega’s in kaart te brengen, zodat jullie binnen je team een ideale werksituatie kunnen creëren, waarin ieder optimaal tot zijn recht komt. Blijkt nou dat de huidige werksituatie niet passend meer is, dan kunnen we met van werk naar werk mobiliteitsdienstverlening samen toe werken naar een nieuwe ideale werksituatie.