Teamscan

De som is meer dan het geheel der delen. Dat geldt zeker bij een team. Met een teamscan helpt Mensium om inzicht te krijgen in het functioneren van het team. Op basis van deze inzichten kan de effectiviteit van het team verbeterd worden.

Topteams aan het werk

Het Nederlands Elftal in 1988. De Cubaanse honkballers in de jaren 80 en 90. Of de Nederlandse Hockeydames in 2018. Stuk voor stuk voorbeelden van teams die samen tot uitzonderlijke prestaties komen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor (top)sport. Ook teams op een werkvloer kunnen samen tot uitzonderlijke prestaties komen. Maar dan moet hier wel aandacht voor zijn.

Inzicht in teampotentieel

In iedere organisatie is het belangrijk dat teams goed samenwerken. Daarom moet de verdeling van het werk aangepast zijn op de talenten van de medewerkers. Via de TMA teamanalyse krijg je direct inzicht in de gedragsvoorkeuren en talenten van het team. Naast inzicht in de kwaliteiten, krijg je met de teamscan van Mensium ook uitgebreid advies over de aansturing van teams en geven wij inzicht in het teampotentieel. Vragen die je met behulp van onze teamscan kunt beantwoorden zijn:

 • Welke talenten zijn er in mijn team aanwezig?

 • Wat is typerend voor het team?

 • Heeft iedereen in het team de juiste rol?

 • Kan ik van mijn team verwachten dat ze de resultaten leveren die worden gevraagd?

 • Wat maakt dit team succesvol?

 • Hoe verbeter ik de samenwerking?

 • Welke talenten heb ik aanvullend nodig?

Teamontwikkeling

Wendbaarheid speelt ook bij teams een steeds grotere rol. Agile werken, projectmatige aanpak en toenemende flexibilisering maakt dat teams sneller veranderen van samenstelling dan ooit te voren. Vaak met een vaste kern, maar soms ook volledig opnieuw opgebouwd. Dit betekent dat aandacht voor het functioneren van het team belangrijk is. Want een team moet sneller resultaat leveren. Met een teamscan krijg je inzicht in het functioneren van een team en zie je direct hoe de verschillende leden elkaar (kunnen) aanvullen.

Werkwijze

Aan de hand van Talenten Motivatie Analyse (TMA) analyseren we een team en brengen we de kwaliteiten en valkuilen in beeld. Tijdens een sessie met het team gaan we in gesprek met de verschillende teamleden.

Waarom een teamscan via Mensium?

 • Direct inzicht in het functioneren van een team.

 • Aanknopingspunten tot verbetering.

 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

 • Creëert positieve energie.

Veelgestelde vragen

Een teamscan is maatwerk voor jouw team. Bij de prijsberekening spelen verschillende factoren een rol, zoals bij voorbeeld het aantal medewerkers in een team. Bij het uitvoeren van meerdere persoonlijke- en/of teamscans kennen wij een aantrekkelijke staffelkorting. In een persoonlijk gesprek lichten we dit graag toe.

Wil je meer weten over de mogelijkheden op het gebied van een teamscan? Onze adviseurs beantwoorden graag en geheel vrijblijvend al je vragen. Neem eenvoudig contact met ze op via het informatieformulier.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief