Insights Discovery

Kleur bekennen zonder je in een hokje te plaatsen. Elk mens heeft eigen voorkeuren die ervoor zorgen dat je bepaald gedrag vertoont. Mensium gebruikt het Insights Discovery instrument voor het in kaart brengen van jouw persoonlijkheidsvoorkeurenprofiel. Want als je jezelf kent, herken je ook voorkeuren van de ander en ben je in staat om effectiever samen te werken.

Maak jouw persoonlijke voorkeuren inzichtelijk

Het systeem van Insights Discovery is gebaseerd op het werk van psycholoog en psychiater Carl Gustav Jung en maakt gebruik van een kleurentaal om jouw unieke persoonlijke voorkeuren inzichtelijk te maken. Insights Discovery is een uitstekend hulpmiddel voor het leren kennen van je eigen werkstijl in al zijn nuances en te begrijpen welke invloed dit heeft op zakelijke relaties en bijvoorbeeld de relatie met je collega’s.

Ontdek jouw unieke kleur

Het Insights Discovery model is niet bedoeld om mensen in hokjes te plaatsen. Bij Mensium zijn we daar alert op. Wat het concept juist laat zien is dat iedereen uniek is. Een beetje van dit en een beetje van dat maakt je tot wie je bent. Jouw unieke kleur. Je kunt hierdoor je eigen gedrag beter herkennen en plaatsen.

Een palet aan kleuren maakt een team

Een goed functionerend team is meer dan een verzameling van individuen. Dat vraagt om ruimte voor individu en aandacht voor het collectief. Bij Mensium gebruiken we Insights Discovery om een team te analyseren en te ontwikkelen. Want juist als je inzicht hebt in elkaars profiel, snap je bepaald gedrag beter en ontstaat er wederzijds begrip. Vanuit deze methode hebben we de effectiviteit en samenwerking van vele teams verbeterd.

Werkwijze

Insights Discovery omvat een vragenlijst met 25 vragen. Na het invullen van de vragen ontvang je een rapport met de uitslag. In een persoonlijk gesprek of in een teamworkshop koppelen we de resultaten terug.

Waarom Insights Discovery via Mensium?

  • Effectievere communicatie en betere prestaties.

  • Internationaal gerenommeerde methode.

  • Benchmark met 4 miljoen profielen.

  • Persoonlijk ontwikkelgesprek of teamworkshop.

Veelgestelde vragen

De prijs van een Insights Discovery profiel inclusief een persoonlijk profiel, toelichtend boekje en een uitgebreid individueel ontwikkeladviesgesprek begint vanaf €450,- en kan oplopen tot € 700,-, afhankelijk van de onderdelen die je in het onderzoek wenst.

Bij afname van meerdere profielen inclusief een uitgebreid individueel ontwikkeladviesgesprek geldt een staffelkorting.

Wil je meer weten over de mogelijkheden op het gebied van Insights Discovery? Onze adviseurs beantwoorden graag en geheel vrijblijvend al je vragen. Neem eenvoudig contact met ze op via het informatieformulier.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief