Teamcoaching

Een goed functionerend team levert een betere prestatie dan de som van de individuele teamleden. Hoe kun je nu als organisatie het beste uit een team halen en de ontwikkeling activeren? Mensium is specialist in de ontwikkeling van teams. Met coaching afgestemd op de wensen en behoeften van het team, zijn we in staat om teams aantoonbaar beter te laten presteren.

Ieder team is uniek

Een team bestaat uit individuele teamleden met elk hun eigen gedrag, vaardigheden en overtuigingen. Elk teamlid brengt ook zijn eigen kwaliteiten en talenten met zich mee. Met de juiste afstemming en reflectie verhoog je de interactie en de professionaliteit binnen teams, waardoor de efficiency, productiviteit, gezamenlijke ontwikkeling én het werkgeluk toeneemt. 

Aanpak en verwachtingen

Mensium biedt diverse programma’s die voor elke organisatie op maat kunnen worden afgestemd.

  • Teamvorming 
    Samenwerken en effectief communiceren is noodzakelijk om een team goed te laten functioneren. Op basis van de diversiteit die teams kenmerkt, gaan we aan de slag om de samenwerking te verbeteren om tot succes te komen.  

  • Teamintervisie 
    Bij teamintervisie is er sprake van een zogenoemde professionele uitwisseling tussen teamgenoten. Het doel is de deskundigheid van de afzonderlijke teamleden en het team als geheel te bevorderen om zo de kwaliteit van het werk te verbeteren. Onderwerpen die tijdens teamintervisie aan bod komen zijn onder andere het inhoudelijke werk, problematische situaties, belemmeringen in de samenwerking en (organisatie)veranderingen. 

Waarom teamcoaching via Mensium?

  • Effectiever samenwerken.

  • Betere communicatie en afstemming.

  • Hogere medewerkertevredenheid.

  • Erkennen en benutten van verschillen. 

Veelgestelde vragen

Jazeker, eigen voorbeeld vormen de basis van de teamcoaching.

We hanteren geen maximum voor het aantal teamleden. Op basis van de behoefte en de groepsgrote bepalen we de aanpak en de werkvorm. Grotere teams bedienen we met meer dan één adviseur of trainer.

Direct aan de slag. Want we zorgen altijd voor de koppeling met de praktijk en directe toepasbaarheid.

Mensium werkt vanuit een unieke eigen werkwijze; het DNA van ontwikkeling. Deze methodiek heeft een bewezen toegevoegde waarde voor teams. Ook al heeft een team al vaker een teamcoachingstraject gevolgd. Vanuit een nieuwe invalshoek bieden we teamleden nieuwe inzichten.

Wil je meer weten over de mogelijkheden op het gebied van teamcoaching? Onze adviseurs beantwoorden graag en geheel vrijblijvend al je vragen. Neem eenvoudig contact met ze op via het informatieformulier.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief