Executive coaching

Als topmanager ben je een rolmodel in de organisatie, maak je veel en snel beslissingen en draag je veel verantwoordelijkheid. Juist deze strategische rol vraagt om regelmatige introspectie en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Executive coaching van Mensium zorgt ervoor dat je vanuit toegenomen authenticiteit nog beter invulling geeft aan je leiderschapsrol.

Samen bepalen we jouw doel

Bij executive coaching vormt de dynamiek in de organisatie, jouw rol en de uitdagingen voor de toekomst het uitgangspunt voor het traject. Dit kan betrekking hebben op het ontwikkelen van competenties, strategisch leiderschap, profilering, communicatie, verandertrajecten of werk-privé balans. In gezamenlijkheid bepalen we het doel van de coaching.

Aanpak en verwachtingen

Ieder coachingstraject is uniek, maar kent wel een beproefde werkwijze. Om te achterhalen wat de wensen en behoeften zijn vindt er een intake plaats. Uit dit gesprek destilleren we de belangrijke aandachtsgebieden en kiezen we een coach die bij je past. Daarna vindt er een eerste kennismaking met jouw coach plaats en kijken we of er sprake is van een fit. Samen bepalen jullie hoe het coachingstraject eruit ziet. Het aantal sessies en de duur bepalen jullie in overleg. De ervaring leert dat een gemiddelde coachingsessie één tot maximaal drie uur duurt en minimaal vier gesprekken nodig zijn om tot resultaat te komen. Uiteraard is dit afhankelijk van jouw vragen.  

De executive coach van Mensium begrijpt hoe jouw organisatie werkt en weet in welke dynamiek jij opereert. Je kunt met jouw coach in vertrouwen je vraagstukken en twijfels bespreken. Jij mag van je coach verwachten dat deze jou op en inspirerende manier weet te spiegelen en inspireren ten aanzien van jouw persoonlijke uitdagingen, valkuilen, patronen en ontwikkeling. 

Waarom executive coaching via Mensium?

  • Ervaren coaches op het juiste niveau.

  • Bereikbaar op die momenten dat het even nodig is om te sparren.

  • Bewezen effectieve aanpak.

  • Gericht op het versterken van authentiek leiderschap.

Veelgestelde vragen

Executive coaching is persoonlijke begeleiding voor een topmanager. Bij Mensium hebben we hier een apart coachingstraject voor ontwikkeld omdat de vraag en behoefte van een topmanager doorgaans anders is.

Executive coaching stemmen we af op de persoonlijke behoefte. Vaak zal dit in de vorm zijn van periodieke persoonlijke gesprekken. Dit kan uiteraard altijd aangevuld worden met korte contacten tussendoor via telefoon, mail of app (als het onderwerp zich daarvoor leent).  

Hoewel we geen strakke definitie hanteren, is het programma afgestemd op topmanagers, directie en (top)bestuurder met een serieuze ‘span of control’ en een bepaalde mate van invloed. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden op het gebied van executive coaching? Onze adviseurs beantwoorden graag en geheel vrijblijvend al je vragen. Neem eenvoudig contact met ze op via het informatieformulier.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief