Werkwensen in kaart

Om een baan te vinden die je blij maakt dien je eerst te weten wat jouw drijfveren zijn. Wat maakt dat je elke dag je bed uit komt? Waar wil je het verschil in maken en met welke vaardigheden wil je dat gaan doen? Je kunt niets vinden als je niet weet wat je precies zoekt. Start daarom met het maken van een verlanglijst. Bedenk hoe je ideale werkdag eruit ziet, wat er in je agenda staat, met wie je samenwerkt en wat het uiteindelijk oplevert. Wellicht ken je zelfs een aantal bedrijven met een missie waar je handen van gaan jeuken. Het mag allemaal op de verlanglijst!

Zichtbaar zoeken

Dat je in jouw baan-behoefte voorzien bent betekent niet dat je blij bent met de baan. Voor de buitenwereld kan het echter lijken alsof je het prima naar je zin hebt. De eerste stap naar een baan waar je blij van wordt is om de wereld te laten weten dat je op zoek bent. Je hebt intussen een mooie verlanglijst gemaakt van hoe jouw ideale baan eruit ziet. Tijd om op LinkedIn het recruiters-knopje aan te zetten zodat je benaderd kan worden voor die leuke functie!

Netwerken is net werken

Voor de een is netwerken een makkie, voor een ander is het een uitdaging. Vooral als je van sector wil switchen kan het zomaar zijn dat je nog niet over het juiste netwerk beschikt om met die leuke baan of organisatie in aanraking te komen. Social media zijn een krachtig instrument om jouw relaties te verbinden aan jouw persoonlijke doelstellingen en zo in contact te komen met die interessante organisatie, ontzettend leuke opdrachtgever of veelzijdige vacature.