Time- en zelfmanagement

Om tot een juiste werkbalans te komen en deze te bewaken is regie nodig. Wanneer deze balans ontbreekt raken we de grip kwijt, ervaren we stress en ontstaat chaos. De elementaire vraag met betrekking tot zelf- en timemanagement is: Volg je in je werk jouw eigen plan of ben je het plan geworden van de ander?

Inhoud

Bij timemanagement ligt de focus alleen op het managen van een drukke agenda in plaats van ook het managen van stress en het stellen van grenzen. Wanneer de focus enkel ligt op het managen van de agenda in plaats van ook te kijken naar het managen van stress, ontstaat er chaos en daaropvolgend nóg meer stress. Tijdens de workshop Zelf- en timemanagement leer je hoe je de regie pakt op jouw agenda, hoe je voor een juiste werk- en privé balans zorgt en hoe je ervoor zorgt dat je je eigen plan volgt in plaats van het plan van een ander te volgen.

Met de workshop Zelf- en timemanagement leer je onderscheid te maken in of iets voor jou bedoeld is, hoe belangrijk datgene is dat van jou gevraagd wordt en wat de urgentie is. Ook leer je om onderscheid te maken tussen jouw prioriteiten en de prioriteiten van de ander. Met behulp van praktische opdrachten weet je meteen hoe je dit op een prettige manier communiceert. Grenzen aangeven was nog nooit zo gemakkelijk.

O.a. de volgende onderwerpen komen tijdens de workshop Zelf- en timemanagement aan bod:

 • Introductie Zelf- en timemanagement
 • Kwadrant van Urgentie en Belangrijkheid
 • Het stellen van grenzen
 • Cirkel van invloed
 • Stress

Resultaat

Met de workshop Zelf- en timemanagement worden de volgende beoogde resultaten bereikt:

 • Bewustwording en beoordelen van verzoeken en oproepen op urgentie;
 • Grenzen, doelen én prioriteiten stellen;
 • Vergroten van eigen regie door het hebben van keuzes;
 • De regie op jouw agenda vergroten;
 • Reflectie op eigen houding in het gesprek.

Programma

De workshop bestaat uit 4 dagdelen.
De workshop wordt fysiek en online aangeboden.

Deze training bij jou InCompany?

Een InCompany training is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. Met de door Mensium verzorgde InCompany trainingen stemmen wij onze werkvormen af op de huidige situatie binnen jouw organisatie.

 • Op een voor jouw organisatie gewenst moment.
 • Gepersonaliseerd naar jouw organisatie.

In een persoonlijke adviesgesprek lichten wij de mogelijkheden graag toe en kijken wij graag samen naar waar de behoeften liggen binnen jouw organisatie.

Veelgestelde vragen

De workshop Zelf- en timemanagement is voor (lijn)managers, HR-professionals en medewerkers.

Ja, de workshop biedt ruimte om met eigen (praktijk)cases te komen. Deze nemen we mee en worden behandeld tijdens de workshop.

De prijs van de training Time- en zelfmanagement is € 1.390,- per persoon, vrij van btw.

Al onze opleidingen worden ook incompany aangeboden. Hierbij volgt een groep collega's de opleiding op bijvoorbeeld de locatie van de organisatie of op een locatie van Mensium. Vul het incompany aanvraagformulier in indien je deze opleiding incompany wilt volgen.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief