Samenwerken op afstand voor leidinggevenden

In een tijd waarin er online en op afstand wordt gewerkt is het van belang bewust te zijn van onze persoonlijkheidsvoorkeuren. Hoe reageert iemand in een bepaalde situatie? Wat zorgt er voor dat iemand bepaald gedrag vertoont en hoe ga je hiermee om? Vooral wanneer iemand een mindere dag heeft en stressfactoren een rol spelen. Hoe vertalen onze voorkeuren zich in het afstemmen op elkaar en de samenwerking? Pas wanneer de afstemming er is kun je het over de inhoud gaan hebben.

Inhoud

De effectiviteit van de samenwerking wordt vergroot wanneer jij jouw rol en verantwoordelijkheden afstemt op jouw eigen persoonlijke voorkeuren en die van de ander. Dit vraagt om het over en weer uitspreken van verwachtingen. In het leerprogramma Samenwerken op afstand vormt de leermodule Insights Discovery het kloppend hart. Het toegankelijke kleurmodel in combinatie met een persoonlijk Insights Discovery profiel geeft jou een diepgaand inzicht in jouw eigen voorkeuren en gedrag en hoe dit zich representeert naar de omgeving. Vanuit een kleurentaal leer je de voorkeuren herkennen bij anderen en daar op af te stemmen. Dit vormt een sterke basis voor een effectieve samenwerking en een optimaal functioneren.

Resultaat

Na het volgen van deze leermodule worden de beoogde resultaten bereikt:

 • bewustwording van eigen voorkeuren en gedrag en die van anderen
 • afstemmen op voorkeuren
 • verhogen van efficiency in samenwerkingen
 • herkennen van gedrag wanneer stress ervaren wordt
 • omgaan met weerstand in communicatie
 • ruimte innemen in gesprekken en het vergroten van openheid en vertrouwen in gesprekken
 • het in- en overbrengen van verwachtingen en verwachtingen omzetten naar concrete doelstellingen
 • het contracteren op afspraken
 • reflectie op gedrag middels feedback en leren ontwikkelen vanuit feedback

Programma

Het leerprogramma Samenwerken op afstand voor leidinggevenden is een samenstelling van onderstaande leermodules:

De training vindt geheel online plaats en bestaat uit 6 dagdelen.

Deze training bij jou InCompany?

Een InCompany training is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. Met de door Mensium verzorgde InCompany trainingen stemmen wij onze werkvormen af op de huidige situatie binnen jouw organisatie.

 • Op een voor jouw organisatie gewenst moment.
 • Gepersonaliseerd naar jouw organisatie.

In een persoonlijke adviesgesprek lichten wij de mogelijkheden graag toe en kijken wij graag samen naar waar de behoeften liggen binnen jouw organisatie.

Veelgestelde vragen

De prijs van de leermodule Samenwerken op afstand voor leidinggevenden bedraagt € 2.085,- per persoon, vrij van btw.

Al onze opleidingen worden ook incompany aangeboden. Hierbij volgt een groep collega's de opleiding op bijvoorbeeld de locatie van de organisatie of op een locatie van Mensium. Vul het incompany aanvraagformulier in indien je deze opleiding incompany wilt volgen.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief