Leerlijn Strategisch HRM

HR speelt een belangrijke rol bij organisatieontwikkeling. In de praktijk komt het toch nog te vaak voor dat de afdeling HR ad-hoc wordt ingeschakeld. Hoe kun je ervoor zorgen dat je als HR positie neemt en je bezighoudt met de ontwikkeling van morgen? Hoe vorm je de partner met het management en stem je af tussen de korte termijn behoeften en de lange termijn strategie van de organisatie als het gaat om inzetbaarheid? Met de leerlijn Strategisch HRM leg je een goede basis om een proactief HRM-beleid en een professionele uitvoering daarvan te ontwikkelen.

Inhoud

Organisatieontwikkeling vraagt om een duidelijke HR-strategie. Het daadwerkelijk doorvoeren van deze strategie zorgt ervoor dat de dagelijkse operatie in lijn is met de ontwikkelingsbehoeften en -potentieel van de organisatie. Hierin neem jij als HR-professional positie als partner door het vergroten van jouw leiderschapskwaliteiten.

Tijdens de leerlijn Strategisch HRM komen o.a. onderwerpen als transformationeel leiderschap (DNA van ontwikkeling), strategische personeelsplanning en financiën en HR aan bod. Tevens vormt Insights Discovery een belangrijke basis.

In de aanpak onderscheiden we ons door sterk in te zetten op gedrag en vaardigheden in relatie tot veranderingsprocessen, in combinatie met de ontwikkeling van kennis.

Wil je weten of de leerlijn Strategisch HRM aansluit op jouw leerbehoeften? Tijdens een gratis kennismakingsworkshop krijg je een idee of de leerlijn iets voor jou is. In een twee uur durende workshop geven wij je inzicht in de inhoud, het resultaat en maak je kennis met de trainers. Lees meer over deze gratis kennismakingsworkshop Strategisch HRM en de beschikbare data.

Resultaat

Met de leerlijn Strategisch HRM worden de volgende beoogde resultaten bereikt:

 • Vergroten van jouw rol als businesspartner.
 • Versterken van jouw rol als procesregisseur en het stimuleren van regie.
 • Herkennen van het speelveld waarin ontwikkelprocessen zich voordoen.
 • Inzicht in wat mens en organisatie verbindt.
 • Omgaan met (strategische) transformatieprocessen.
 • Bewustwording van de verschillende fases van verandering.
 • Verband leggen tussen de financiële kant van HR en de strategische doelen van de organisatie.
 • Inzicht in het behalen van strategische doelen door inzet van strategische personeelsplanning.
 • Versterken van de adviesvaardigheden door het vergroten van persoonlijk leiderschap.

Programma

De leerlijn bestaat uit verschillende modules verspreid over 9 dagen en een afsluitende integratiedag.

 • DNA van ontwikkeling - Transformationeel leiderschap in 12 stappen
  Module 1 - duur 4 dagen

 • Insights Discovery
  Module 2 - duur 1 dag

 • Strategische personeelsplanning
  Module 3 - duur 2 dagen

 • Financiën en HR
  Module 4 - duur 2 dagen

 • Integratiedag
  Duur 1 dag

Het programma legt de focus op het ervaringsgericht leren waarbij telkens de positie van de HR-professional in relatie tot de medewerker en het management wordt aanschouwd. Vooraf aan het programma werkt de HR-professional een persoonlijk leerdoel uit als onderdeel van zijn ontwikkelplan.

Open inschrijving

Wil je meer weten over de eerstvolgende startdatum, neem dan contact met ons op.

Houd me op de hoogte

Deze training bij jou InCompany?

Een InCompany training is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. Met de door Mensium verzorgde InCompany trainingen stemmen wij onze werkvormen af op de huidige situatie binnen jouw organisatie.

 • Op een voor jouw organisatie gewenst moment.
 • Gepersonaliseerd naar jouw organisatie.

In een persoonlijke adviesgesprek lichten wij de mogelijkheden graag toe en kijken wij graag samen naar waar de behoeften liggen binnen jouw organisatie.

Veelgestelde vragen

Voor professionals met een achtergrond in HRM. Deze verdiepende leerlijn is waardevolle aanvulling op de reeks opgedane kennis en is afgestemd op de dagelijkse HRM praktijk.

Al onze opleidingen worden ook incompany aangeboden en aangepast op jullie wensen en behoeften Hierbij volgt een groep collega's de opleiding op bijvoorbeeld de locatie van de organisatie of op een locatie van Mensium. Vul het incompany aanvraagformulier hier boven in indien je deze opleiding incompany wilt volgen.

Ja, de leerlijn biedt ruimte om met eigen (praktijk)cases te komen. Deze nemen we mee en kunnen behandeld worden tijdens de lessen.

Wil je meer weten over deze leerlijn of heb je een specifieke (opleidings)vraag? Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag en geheel vrijblijvend al je vragen. Neem eenvoudig contact met ze op via het informatieformulier.

Het volgen van een leerlijn is een grote investering. Niet alleen qua kosten, maar ook qua tijd. Je wilt dan ook zeker weten dat de leerlijn is waar naar je op zoek bent. Met de gratis kennismakingsworkshop krijg jij een goede impressie van de inhoud van de workshop, maak je kennis met de trainers en kun je al jouw vragen stellen die je hebt om de juiste keuze te maken.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief