Leerlijn Strategisch HRM

HRM speelt een belangrijke rol bij veranderingsprocessen. In de praktijk komt het toch nog te vaak voor dat de HRM-afdeling ad-hoc wordt ingeschakeld. Hoe kun je ervoor zorgen dat bestuur en directie HRM als volwaardig gesprekspartner bij strategische beslissingen ziet? Met de leerlijn Strategisch HRM leg je een goede basis om een proactief HRM-beleid en een professionele uitvoering daarvan te ontwikkelen.

Inhoud

Wij geloven dat mens- en vakontwikkeling hand in hand gaan. In de aanpak onderscheiden we ons door sterk in te zetten op gedrag en vaardigheden in relatie tot veranderingsprocessen in combinatie met de ontwikkeling van kennis. Want alleen dan ben je als HRM’er in staat om de balans te zoeken tussen belangen van de organisatie en de belangen van de medewerkers.

Resultaat

Met de leerlijn Strategische HRM ben je uiteraard op de hoogte van de laatste inzichten rondom duurzame inzetbaarheid of strategische personeelsplanning. Maar je bent ook in staat om:

 • verband te leggen tussen de financiële kant van HR en strategische doelen van de organisatie.

 • veranderingsprocessen te begeleiden in de rol van procesregisseur.

 • strategische doelen te behalen door inzet van strategische personeelsplanning.

 • jouw adviesvaardigheden te verbeteren door middel van persoonlijk leiderschap.

Programma

Om de bovenstaande leerdoelen te behalen komen in de opleiding Strategisch HRM onderstaande onderwerpen aan bod.

 • DNA van ontwikkeling fase 1 en 2
  Module 1 - duur 2 dagen

 • Insights Discovery
  Module 2 - duur 1 dag

 • Strategische personeelsplanning
  Module 3 - duur 2 dagen

 • Financiën voor HRM
  Module 4 - duur 2 dagen

 • DNA van ontwikkeling fase 3 en 4
  Module 5 - duur 1 dag

 • DNA van ontwikkeling fase 5 en 6-12
  Module 6 - duur 1 dag

 • Integratiedag
  Duur 1 dag

Open inschrijving

Wil je meer weten over de eerstvolgende startdatum, neem dan contact met ons op.

Houd me op de hoogte

De voordelen van InCompany

Een groepstraining is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. We passen de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de situatie in jouw organisatie.

 • Op een voor jouw organisatie gewenst moment
 • Gepersonaliseerd naar jouw organisatie

Veelgestelde vragen

Voor professionals met een achtergrond in HRM. Deze verdiepende leerlijn is waardevolle aanvulling op de reeks opgedane kennis en is afgestemd op de dagelijkse HRM praktijk.

Al onze opleidingen worden ook incompany aangeboden en aangepast op jullie wensen en behoeften Hierbij volgt een groep collega's de opleiding op bijvoorbeeld de locatie van de organisatie of op een locatie van Mensium. Vul het incompany aanvraagformulier hier boven in indien je deze opleiding incompany wilt volgen.

Ja, de leerlijn biedt ruimte om met eigen (praktijk)cases te komen. Deze nemen we mee en kunnen behandeld worden tijdens de lessen.

Wil je meer weten over deze leerlijn of heb je een specifieke (opleidings)vraag? Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag en geheel vrijblijvend al je vragen. Neem eenvoudig contact met ze op via het informatieformulier.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief