Leerlijn NLP Practitioner

Communiceren doen we grotendeels onbewust. We focussen onszelf met name op de boodschap die we willen overbrengen. Hoe we dit doen en wat dit met de ander doet, zien we regelmatig over het hoofd. Om effectief te communiceren moet je niet alleen bezig zijn met wat je zegt maar ook met de manier waarop je het zegt. In de leerlijn Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) leer je hoe je dit doet.

Inhoud

NLP is voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen. Zowel persoonlijk - bijvoorbeeld in de relatie met partner of kinderen - maar ook professioneel - bijvoorbeeld in samenwerking met collega’s of contact met klanten, leerlingen of patiënten. Door inzicht in onbewust gedrag, ontstaat er een bewuste keuze waarmee je jouw gedrag afstemt op de ander. Hierdoor verbetert de kwaliteit van het contact. NLP leer je niet uit een boek, maar ervaar je door ermee aan de slag te gaan. 

Aan de hand van theorie en praktische oefeningen wordt een persoonlijk leerdoel uitgewerkt en geëvalueerd. Je ontdekt ‘hoe je doet wat je doet’. Wat neem je waar, wat denk je op zo’n moment, wat voel je erbij en welk gedrag vertoon je? De bewustwording met NLP zorgt ervoor dat hiermee het contact met jezelf én jouw omgeving aanzienlijk verbetert. 

Wil je weten of de leerlijn NLP aansluit op jouw leerbehoeften? Tijdens een gratis kennismakingsworkshop krijg je een idee of de leerlijn iets voor jou is. In een twee uur durende workshop geven wij je inzicht in de inhoud, het resultaat en maak je kennis met de trainers. Lees meer over deze gratis NLP kennismakingsworkshop en de beschikbare data.

Resultaat

Met deze NLP opleiding krijg je inzicht in je communicatiestijl- en voorkeur van jezelf en anderen. Met deze inzichten gaan we aan de slag om jouw communicatie af te stemmen op de ander, jouw gevoelens en emoties te managen en grenzen te stellen. Dit stelt je in staat om:

 • jouw zelfvertrouwen te vergroten.

 • scherpe doelstellingen te formuleren.

 • patronen te doorbreken.

 • persoonlijk leiderschap te ontwikkelen.

Programma

Om de bovenstaande leerdoelen te behalen komen in de opleiding NLP Practitioner de onderstaande onderwerpen aan bod. 

 • Introductie NLP

 • Leerproces

 • Structuur van gevoelens

 • Sleutels tot communicatie

 • De magie van taal

 • De intensiteit van belevingen

 • Herkaderen

 • Doelen stellen met resultaat

 • Werken met tijdlijnen

 • Patronen en strategieën

De voordelen van InCompany

Een groepstraining is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. We passen de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de situatie in jouw organisatie.

 • Op een voor jouw organisatie gewenst moment
 • Gepersonaliseerd naar jouw organisatie

Veelgestelde vragen

NLP is een methode om naar gedachten, emoties en gedrag te kijken. Neuro is de manier waarop onze zenuwstelsel via vijf zintuigen ervaringen verwerkt. Linguïstisch gaat over de manier waarop we deze ervaringen coderen en betekenis geven. Programmeren is veranderen van deze onbewuste patronen om tot een gewenst resultaat te komen.

Het volgen van een leerlijn is een grote investering. Niet alleen qua kosten, maar ook qua tijd. Je wilt dan ook zeker weten dat de leerlijn is waar naar je op zoek bent. Met de gratis kennismakingsworkshop krijg jij een goede impressie van de inhoud van de workshop, maak je kennis met de trainers en kun je al jouw vragen stellen die je hebt om de juiste keuze te maken.

Al onze opleidingen worden ook incompany aangeboden. Hierbij volgt een groep collega's de opleiding op bijvoorbeeld de locatie van de organisatie of op een locatie van Mensium. Vul het incompany aanvraagformulier in indien je deze opleiding incompany wilt volgen.

Ja, Mensium is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van NLP (NVNLP) en voldoet hiermee aan de gestelde kwaliteitseisen.

Na deelname aan de opleiding en het met succes afronden van het examen ontvang je een erkend NLP Practitioner Certificaat.

Wil je meer weten over deze leerlijn of heb je een specifieke (opleidings)vraag? Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag en geheel vrijblijvend al je vragen. Neem eenvoudig contact met ze op via het informatieformulier.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief