Leerlijn NLP Master Practitioner

Waar de opleiding NLP Practitioner stopt, gaat de opleiding NLP Master Practitioner verder. Met de opleiding NLP Master Practitioner verdiep je je verder in de onbewuste processen en dieptestructuren binnen communicatie. Zo krijg je inzicht in jouw eigen gedrag en gewoontes waardoor je efficiënter communiceert met de ander. NLP Master Practitioner is niet alleen een verdieping in NLP, maar kan ook de volgende stap richting NLP trainer zijn.

Inhoud

In deze verdiepende opleiding NLP* ga je dieper in op wie je bent, wat je nastreeft en wat daarin belemmerende en helpende overtuigingen zijn. Een belangrijk onderdeel in dit proces is modellering. Met behulp van verschillende experts leer je om te werken met diverse leervermogens. Je gaat gedurende de opleiding NLP Master Practitioner werken aan een persoonlijk leerdoel door aan de slag te gaan met theorie en praktische oefeningen. 

* NLP master practitioner is het verdieping op de opleiding NLP practitioner

Resultaat

Na het volgen van deze cursus heb je inzicht in waarden en overtuigingen van jezelf en anderen en maak je een verdere verdieping op gevoelens en emoties. Daarnaast ben je in staat om:

 • gebruik te maken van de techniek van modelleren

 • betekenis te geven aan gedrag en handelen

 • relaties te leggen tussen gedrag en drijfveren

 • nieuw gedrag en vaardigheden te integreren door modellering

Programma

Om de bovenstaande leerdoelen te behalen komen in de opleiding NLP Master Practitioner de onderstaande onderwerpen aan bod.

 • Grenzen

 • Metaprogramma’s

 • Veranderen van metaprogramma’s

 • Waarden, criteria en overtuigingen

 • Belemmerende en helpende overtuigingen

 • Identiteit

 • Verdieping in de structuur van gevoelens en emoties

 • Modelleren

 • Persoonlijk leiderschap

De voordelen van InCompany

Een groepstraining is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. We passen de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de situatie in jouw organisatie.

 • Op een voor jouw organisatie gewenst moment
 • Gepersonaliseerd naar jouw organisatie

Veelgestelde vragen

Als je de opleiding NLP Practitioner succesvol hebt afgerond bij Mensium of een andere erkende opleider, dan mag je starten met de opleiding NLP Master Practitioner.

NLP Master Practitioner is de vervolgopleiding op NLP Practitioner. Bij NLP Master Practitioner ga je verdiepend in op communicatietechnieken, jouw drijfveren en hoe deze je gedrag beïnvloeden. Ook krijg je nog meer inzicht in wie jij bent, waar je naar toe wilt en welke strategieën het meest effectief zijn om daar te komen.

NLP is een methode om naar gedachten, emoties en gedrag te kijken. Neuro is de manier waarop onze zenuwstelsel via vijf zintuigen ervaringen verwerkt. Linguïstisch gaat over de manier waarop we deze ervaringen coderen en betekenis geven. Programmeren is veranderen van deze onbewuste patronen om tot een gewenst resultaat te komen.

Al onze opleidingen worden ook incompany aangeboden. Hierbij volgt een groep collega's de opleiding op bijvoorbeeld de locatie van de organisatie of op een locatie van Mensium. De opleiding stemmen we dan af op de wensen en behoefte van jullie organisatie. Vul het incompany aanvraagformulier in indien je deze opleiding incompany wilt volgen.

Ja, Mensium is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van NLP (NVNLP) en voldoet hiermee aan de gestelde kwaliteitseisen.

Na deelname aan de opleiding en het met succes afronden van het examen ontvang je een erkend NLP Master Practitioner Certificaat.

Wil je meer weten over deze leerlijn of heb je een specifieke (opleidings)vraag? Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag en geheel vrijblijvend al je vragen. Neem eenvoudig contact met ze op via het informatieformulier.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief