Leerlijn NLP Master Practitioner

De leerlijn NLP Master Practitioner is de verdieping in de onbewuste processen en dieptenstructuren binnen de communicatie. Dit betekent in detail een verdere bewustwording in wie je bent, wat je nastreeft en wat daarin belemmerende en helpende overtuigingen zijn.

Inhoud

Een belangrijk onderdeel in de NLP Master Practitioner opleiding is het proces van modellering. In dit proces maak je bepaalde leervermogens eigen met behulp van experts. Na het in kaart brengen en integreren van dit vermogen ontstaat het meesterschap door het geleerde overdraagbaar te maken. Aan de hand van theorie en praktische oefeningen wordt een persoonlijk leerdoel uitgewerkt en geëvalueerd.

Tijdens de leerlijn NLP leer je inzichtelijk te krijgen wat je onbewust doet. Hierdoor krijg je een bewuste keuze in hoe je werkelijk kunt afstemmen op de ander waardoor de kwaliteit van het contact wordt vergroot.

De leerlijn NLP Master Practitioner is een verdieping op de leerlijn NLP Practitioner.

Resultaat

Met de leerlijn NLP Master Practitioner worden de volgende beoogde resultaten bereikt:

 • Verdieping in wie je bent;
 • Inzicht in eigen waarden en overtuigingen;
 • Betekenis geven aan je gedrag en je handelen;
 • Inzicht krijgen in patronen en onderliggende motieven;
 • Relatie leggen tussen gedrag en drijfveren;
 • Verdieping in gevoelens en emoties;
 • Integreren van nieuw gedrag of vaardigheden door modellering.

Programma

De leerlijn bestaat uit 13 trainingsdagen, bestaande uit drie dagdelen, en een examenblok van twee dagen.

Tijdens deze leerlijn worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Grenzen

 • Metaprogramma’s

 • Veranderen van metaprogramma’s

 • Waarden, criteria en overtuigingen

 • Belemmerende en helpende overtuigingen

 • Identiteit

 • Verdieping in de structuur van gevoelens en emoties

 • Modelleren

STAP-budget

De leerlijn NLP practitioner is opgenomen in het scholingsregister van DUO. Daarmee is het mogelijk om gebruik te maken van het STAP-budget. Aanvragen van het STAP-budget kan bij het UWV via deze link.

Open inschrijving

Wil je meer weten over de eerstvolgende startdatum, neem dan contact met ons op.

Houd me op de hoogte

Deze training bij jou InCompany?

Een InCompany training is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. Met de door Mensium verzorgde InCompany trainingen stemmen wij onze werkvormen af op de huidige situatie binnen jouw organisatie.

 • Op een voor jouw organisatie gewenst moment.
 • Gepersonaliseerd naar jouw organisatie.

In een persoonlijke adviesgesprek lichten wij de mogelijkheden graag toe en kijken wij graag samen naar waar de behoeften liggen binnen jouw organisatie.

Veelgestelde vragen

NLP is een methode om naar gedachten, emoties en gedrag te kijken. Neuro is de manier waarop onze zenuwstelsel via vijf zintuigen ervaringen verwerkt. Linguïstisch gaat over de manier waarop we deze ervaringen coderen en betekenis geven. Programmeren is veranderen van deze onbewuste patronen om tot een gewenst resultaat te komen.

Als je de leerlijn NLP Practitioner succesvol hebt afgerond bij Mensium of een andere erkende opleider, dan mag je starten met de opleiding NLP Master Practitioner.

NLP Master Practitioner is de vervolgopleiding op NLP Practitioner. Bij NLP Master Practitioner ga je verdiepend in op communicatietechnieken, jouw drijfveren en hoe deze je gedrag beïnvloeden. Ook krijg je nog meer inzicht in wie jij bent, waar je naar toe wilt en welke strategieën het meest effectief zijn om daar te komen.

Ja, Mensium is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van NLP (NVNLP) en voldoet hiermee aan de gestelde kwaliteitseisen.

Na deelname aan de opleiding en het met succes afronden van het examen ontvang je een erkend NLP Master Practitioner Certificaat.

Al onze opleidingen worden ook incompany aangeboden en aangepast op jullie wensen en behoeften. Hierbij volgt een groep collega's de opleiding op bijvoorbeeld de locatie van de organisatie of op een locatie van Mensium. Vul het incompany aanvraagformulier hierboven in, indien je deze opleiding incompany wilt volgen.

Wil je meer weten over deze leerlijn of heb je een specifieke (opleidings)vraag? Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag en geheel vrijblijvend al je vragen. Neem eenvoudig contact met ze op via het informatieformulier.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief