Leerlijn Management aan zet

Medewerkers binden en geboeid houden is een uitdaging om ongewenst verloop tegen te gaan. Zeker met de toenemende schaarste aan goed personeel. Dit vraagt om een juiste rol van het management. Temeer omdat uit onderzoek blijkt dat de manager een belangrijke reden is voor vertrek naast redenen als onvoldoende loopbaanperspectief en ontplooiingsmogelijkheden.

Inhoud

De uitdaging van (lijn)management is het zorgdragen dat de dagelijkse operaties en de inzetbaarheid van de medewerkers in lijn is met de ontwikkeling van de organisatie. Hoe stem je met de organisatie af tussen de behoefte van vandaag en de ontwikkeling van morgen? En wat vraagt dit van jou als management?

Tijdens de leerlijn Management aan zet komen ga je o.a. aan de slag met het ontwikkelen van jouw leiderschapskwaliteiten en communicatiestijl. Door het verkrijgen van inzicht in de ontwikkelingsbehoeften van je medewerkers kan het ontwikkelingspotentieel worden benut. Hierdoor kan een afstemming worden gemaakt tussen de korte termijn behoeften en lange termijn strategie van de organisatie. Ook drijft talentbenutting groei van de organisatie, stimuleert het werkgeluk van de medewerker wat bijdraagt aan de performance en het behalen van doelstellingen.

In de aanpak onderscheiden we ons door veel gebruik te maken van praktische voorbeelden uit de praktijk. Hierdoor krijg je inzicht in hoe theorie en praktijk kan worden toegepast voor jezelf en je organisatie.

Resultaat

Met de leerlijn Management aan zet worden de volgende beoogde resultaten bereikt:

 • Vergroten van de leiderschapskwaliteiten en communicatiestijlen;
 • Versterken van de afstemming met medewerkers;
 • Inzicht in wat mens en organisatie verbindt;
 • Creëren van draagvlak in teams;
 • Inzicht in ontwikkelbehoeften en benutten ontwikkelingspotentieel;
 • Afstemmen van ontwikkelbehoefte medewerker met ontwikkeling organisatie;
 • Omgaan met (strategische) transformatieprocessen;
 • Vergroten van eigen regie en verantwoordelijkheid van medewerkers;
 • Koppeling maken tussen organisatiestrategie en primair en operationeel proces;
 • Verwachtingen omzetten naar concrete doelstellingen;
 • Van bespreken, afspreken naar aanspreken;
 • Stimuleren werkgeluk.

Programma

De leerlijn bestaat uit verschillende modules verspreid over negen dagen, een afsluitende integratiedag en drie coachgesprekken.

 • Waardengedreven leiderschap
  Module 1 - duur 1 dag

 • Managen van talenten
  Module 2 - duur 1 dag

 • Kunst van het afstemmen
  Module 3 - duur 2 dagen

 • DNA van ontwikkeling – Transformationeel leiderschap in 12 stappen
  Module 4 - duur 4 dagen

 • Managen van verwachtingen
  Module 5 - duur 1 dag

 • Integratiedag
  Duur 1 dag

Het programma legt de focus op het ervaringsgericht leren waarbij je telkens de positie van zowel leidinggevende als medewerker aanschouwt. Vooraf aan het programma werk je een persoonlijk leerdoel uit als onderdeel van je ontwikkelplan.

Open inschrijving

Wil je meer weten over de eerstvolgende startdatum, neem dan contact met ons op.

Houd me op de hoogte

Deze training bij jou InCompany?

Een InCompany training is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. Met de door Mensium verzorgde InCompany trainingen stemmen wij onze werkvormen af op de huidige situatie binnen jouw organisatie.

 • Op een voor jouw organisatie gewenst moment.
 • Gepersonaliseerd naar jouw organisatie.

In een persoonlijke adviesgesprek lichten wij de mogelijkheden graag toe en kijken wij graag samen naar waar de behoeften liggen binnen jouw organisatie.

Veelgestelde vragen

De leerlijn Management aan zet is voor directieleden, (lijn)managers, operationeel managers en teamleiders. Als je twijfelt of de leerlijn interessant is voor jou, volg dan de gratis kennismakingsworkshop Management aan zet. Tijdens deze kennismakingsworkshop vertellen we je meer over de inhoud van de leerlijn en maak je kennis met één van de trainers.

Al onze opleidingen worden ook incompany aangeboden en aangepast op jullie wensen en behoeften Hierbij volgt een groep collega's de opleiding op bijvoorbeeld de locatie van de organisatie of op een locatie van Mensium. Vul het incompany aanvraagformulier hier boven in indien je deze opleiding incompany wilt volgen.

Ja, de leerlijn biedt ruimte om met eigen (praktijk)cases te komen. Deze nemen we mee en kunnen behandeld worden tijdens de lessen.

Wil je meer weten over deze leerlijn of heb je een specifieke (opleidings)vraag? Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag en geheel vrijblijvend al je vragen. Neem eenvoudig contact met ze op via het informatieformulier.

Ook is er de mogelijkheid om een gratis kennismakingsworkshop te volgen waarin we je meer vertellen over de inhoud van de leerlijn en waarin je kennismaakt met één van de trainers.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief