Feedback geven en ontvangen

Het succes in samenwerking en teamontwikkeling begint met het geven en ontvangen van feedback. Vaak heeft een medewerker het juiste voor ogen, doch durft hij/zij dit niet uit te spreken of laat zich overrulen door een collega. Dit heeft tot gevolg dat iemand in zijn schulp kruipt wat leidt tot het onvoldoende benutten van iemands kennis en kunde.

Inhoud

Het nemen van de eigen verantwoordelijkheid in het geven en ontvangen van feedback leidt tot bewustwording van gedrag met een mogelijke gezamenlijke ontwikkeling tot gevolg. Vanuit het standpunt om de ander te voeden en zelf gevoed te worden middels feedback krijgen mensen inzicht in hun eigen gedrag en communicatie. Het geven van feedback leidt tot het vergroten van de eigen ruimte. Het ontvangen van feedback resulteert in het verkleinen van een blinde vlek. Met behulp van feedback leert het team haar efficiency te vergroten met vertrouwen, openheid en veiligheid als uitgangspunt.

O.a. de volgende onderwerpen komen tijdens de workshop Feedback geven en ontvangen aan bod:

 • Introductie Feedback
 • Primaire gevoelens
 • Uitgangspunten van feedback geven en ontvangen
 • Feedback methodieken
 • Feedback in de praktijk

Resultaat

Met de workshop Feedback geven en ontvangen worden de volgende beoogde resultaten bereikt:

 • Inzicht in eigen gedrag;
 • Bewustwording van eigen gevoelens;
 • Feedback geven op het gedrag van de ander;
 • Feedback ontvangen met bewustwording van eigen gedrag;
 • Vergroten van openheid en vertrouwen in gesprekken;
 • Versterken van zowel de intra- als interpersoonlijke communicatie.

Programma

De workshop bestaat uit 2 dagdelen.
De workshop wordt fysiek en online aangeboden.

Deze training bij jou InCompany?

Een InCompany training is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. Met de door Mensium verzorgde InCompany trainingen stemmen wij onze werkvormen af op de huidige situatie binnen jouw organisatie.

 • Op een voor jouw organisatie gewenst moment.
 • Gepersonaliseerd naar jouw organisatie.

In een persoonlijke adviesgesprek lichten wij de mogelijkheden graag toe en kijken wij graag samen naar waar de behoeften liggen binnen jouw organisatie.

Veelgestelde vragen

De workshop Feedback geven en ontvangen is voor (lijn)managers, HR-professionals, teamleiders en medewerkers.

De prijs van de training Feedback geven en ontvangen is € 695,- per persoon, vrij van btw.

Al onze opleidingen worden ook incompany aangeboden. Hierbij volgt een groep collega's de opleiding op bijvoorbeeld de locatie van de organisatie of op een locatie van Mensium. Vul het incompany aanvraagformulier in indien je deze opleiding incompany wilt volgen.

Ja, de workshop biedt ruimte om met eigen (praktijk)cases te komen. Deze nemen we mee en worden behandeld tijdens de workshop.

Wil je meer weten over deze workshop of heb je een specifieke (opleidings)vraag? Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag en geheel vrijblijvend al je vragen. Neem eenvoudig contact met ze op via het informatieformulier.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief