Effectief omgaan met veranderingen door corona

Corona brengt momenteel nogal wat veranderingen met zich mee. Medewerkers worden individueel geraakt, maar het heeft uiteraard ook gevolgen voor het team waarin ze werkzaam zijn. In deze online training zetten we het individu centraal. Hij of zij is hét vertrekpunt om gezamenlijk op zoek te gaan naar een pro-actieve samenwerking in dit corona tijdperk.

Inhoud

Tijdens de online leermodule ‘Effectief omgaan met verandering in teams door corona’ staan we stil bij fase 1 tot en met 4 van het DNA van ontwikkeling. Het 12-stappen model van ‘DNA van ontwikkeling’ geeft de reis weer die ieder individu, team en organisatie aflegt in een veranderproces; ongeacht welke. Aan de hand van dit model begeleiden wij online en fysiek medewerkers en teams met het oog op inzetbaarheid en het omzetten van en verandering in een ontwikkeling.

Veranderingen van buitenaf - corona in dit geval - transformeren naar mogelijkheden, zien wij als een belangrijk onderdeel in veranderprocessen. Het vraagt om aandacht voor wat je drijft. Gezamenlijk staan we stil bij hoe de huidige verandering voor je werkt. Wacht je af of pak je deze verandering, samen met je team, aan als een mogelijkheid om te ontwikkelen?

Resultaat

Tijdens deze training leer je je rol te pakken in het leidinggeven en ontwikkelen op afstand. Het uitoefenen van invloed op je omgeving vanuit de verbinding en het gemeenschappelijk belang. Jij wordt de regisseur in het afstemmen van wat jijzelf wilt en wat medewerkers willen en nodig hebben.

Met de online leermodule Effectief omgaan met veranderingen in teams door corona worden de volgende beoogde resultaten bereikt:

  • Bewustwording van eigen regie in ontwikkeling;
  • Inzicht in de verschillende fases binnen het DNA van ontwikkeling en de eigen positie hierin;
  • Het speelveld herkennen waarin de veranderingen zich voordoen inclusief het gedrag van de omgeving;
  • Oproep aan jezelf om bewust eigen keuzes te maken.

Programma

De online leermodule Effectief omgaan met veranderingen in teams door corona bestaat uit 2 workshops van ieder één dagdeel.

Workshop 1 – Wat komt er op mij af?
Als er iets op je af komt wat je niet had verwacht, niet met je is afgestemd of als iets je overkomt, voelt het als een verandering. En laten we eerlijk zijn; wie zit er eigenlijk te wachten op een verandering? Hier heb je namelijk geen invloed op. Zo ook de verandering ‘corona’. Hoe komt het dat de ene persoon meer last heeft van deze verandering dan de ander? Waarom raakt iemand uit balans? Wat valt wel binnen de cirkel van invloed en wat niet? En welke drijfveren, van jezelf maar ook van je medewerkers, worden momenteel vervuld?

In deze workshop geven we meer inzicht in de belemmeringen en hulpbronnen van de fase van ‘onrust’ (1) en de fase waarin je bewust wordt van de noodzaak om vanuit jouw eigen verantwoordelijkheid in beweging te komen (2).

Workshop 2 – Wat kan ik er persoonlijk en als team mee?
Verandering roept weerstand op, wat zich uit in verschillende vormen. De basis voor weerstand is moeite hebben met het overzien en accepteren van de consequenties. Het is van groot belang om bij deze weerstand stil te staan. Temeer omdat mensen anders in hun eigen waarheid zichzelf blijven bevestigen, zonder verdieping te vinden in de oorsprong en handvatten aangereikt te krijgen om weerstand om te buigen.

Corona is als de wind. Je kunt het niet keren maar wel je zeilen zo zetten dat je er voordelen uit kunt halen. Hoe dat voor jou persoonlijk en jouw team is ontdekken we tijdens deze workshop. We kijken naar de nieuwe mogelijkheden en kansen die er liggen. In jouw functie, binnen het team en/of de organisatie.

Deze training bij jou InCompany?

Een InCompany training is de ideale optie als in jouw organisatie meerdere medewerkers voor dezelfde uitdaging staan. Met de door Mensium verzorgde InCompany trainingen stemmen wij onze werkvormen af op de huidige situatie binnen jouw organisatie.

  • Op een voor jouw organisatie gewenst moment.
  • Gepersonaliseerd naar jouw organisatie.

In een persoonlijke adviesgesprek lichten wij de mogelijkheden graag toe en kijken wij graag samen naar waar de behoeften liggen binnen jouw organisatie.

Veelgestelde vragen

Ja, de training wordt volledig aangepast naar de organisatie en de hulpvraag die er ligt.

De training Effectief omgaan met veranderingen in teams door corona duurt 2 dagen.

Blijf op de hoogte!

Kennis delen versnelt de ontwikkeling. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren, motiveren en activeren.

Inschrijven nieuwsbrief